Türkiye'den Rojava ve Kürdistan Bölgesi'ne eş zamanlı operasyon hazırlığı

Türkiye'den Rojava ve Kürdistan Bölgesi'ne eş zamanlı operasyon hazırlığı

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), Kürdistan Bölgesi’nde PKK'ye yönelik eş zamanlı operasyon hazırlığında olduğu iddia edildi. 

Ajansın konuyla ilgili haberinde TSK'nin Güney Kürdistan ve Rojava'ya yönelik operasyon için hazırlık yaptığı iddia edildi. 

TSK, son olarak Şemdinli'nin Derecik beldesine askeri sevkiyat gerçekleştirdi. Sınıra kaydırılan askerlerin Güney Kürdistan'a (Başur) yönelik operasyon için hazırlık yaptığı öne sürüldü.

Öte yandan, haberde bu operasyonla paralel olarak Rojava’ya da bir saldırı planının olduğu vurgulandı. 

Rojava’nın Girê Spî (Tel Abyad) kentiyle sınırı olan Urfa’nın Akçakale ilçesine uzun bir süredir yapılan asker yığınağının da bununla bağlantılı olduğu iddia edildi. İki operasyonun da eşzamanlı yapılması planlandığı belirtildi.

Bu gelişmelerin yanı sıra Hewler Türkiye Başkonsolosluğu çalışanlarına yönelik yapılan saldırı gerekçe gösterilerek, Maxmur ve Şengal’e dönük baskıların da artması bekleniyor.  Konsolosluk çalışanlarına yönelik saldırıdan sonra Maxmurlu birçok kişinin gözaltına alınması ve sorgulanmasının da bu görüşme çerçevesinde olduğu belirtildi.