İki Rojhılat partisi ‘Komel’ arasında anlaşma sağlandı

Süleymaniye’de 2 Peşmerge’nin hayatını kaybettiği iki Rojhılat partisi arasındaki çatışma, PDK-İ ve İran Kürdistan Komünist Partisi’nin arabuluculuğu ile anlaşmayla son buldu.

İki Rojhılat partisi ‘Komel’ arasında anlaşma sağlandı

Kürdistan Demokrat Partisinin (PDK-İ) arabulucuğu ile bir araya gelen Kürdistan Emekçiler Topluluğu ile İran Kürdistanı Devrimci Emekçiler Topluluğu, durum normalleşene ve yeniden görüşmeler başlayana kadar güçlerini ayırma konusunda uzlaşmaya vardı.

PDK-İ’den yapılan açıklamaya göre;  İran Kürdistan Komünist Partisi ile ortak oluşturulan bir heyet, Kürdistan Emekçiler Topluluğu ve İran Kürdistanı Devrimci Emekçiler Topluluğu yönetimiyle ortak bir toplantı gerçekleştirdi.

Açıklamaya göre; her iki parti durum normalleşene, yaşana krizin çözümüne ilişkin müzakereler başlayana kadar, iki partinin güçlerini bir süreliğine ayrıştırması ve ayrı ayrı konumlandırması konusunda uzlaşıya vardı.

Ayrıca her iki partinin kriz tamamen çözülünceye kadar, birbirini suçlayan ve karalayan açıklamalardan kaçınacakları konusunda hemfikir oldukları ifade edildi.

PDK-İ ve İran Kürdistan Komünist Partisinin, kriz çözülene kadar Kürdistan Emekçiler Topluluğu ile İran Kürdistanı Devrimci Emekçiler Topluluğu arasında yapılacak müzakerelere destek olmaya devam edecekleri kaydedildi.

Ne olmuştu?

Önceki gün Süleymaniye’de bulunan Zirgwez Kampı’nda Komela Zehmetkêşên Kurdistanê (Kürdistan Emekçiler Topluluğu) ile Komela Şoreşger a Zehmetkêşên Kurdistana Îranê (İran Kürdistanı Devrimci Emekçiler Topluluğu) arasında silahlı çatışma çıkmıştı.

Çatışmada Rojhılat’ta (Doğu Kürdistan) faaliyet gösteren Kürdistan Emekçiler Topluluğu’na bağlı 2 Peşmerge hayatını kaybetti, 2 Peşmerge de yaralandı. Her iki taraf çatışmadan  birbirini sorumlu tuttu. /Rudaw