İngiliz diplomat: Seçim Kürdistan Bölgesi halkı için önemli bir fırsat

İngiliz diplomat Charlotte Dixon, Kürdistan Parlamentosu seçimlerinin, Kürdistan halkının geleceğini belirleyecek önemli bir fırsat olduğunu vurguladı.

İngiliz diplomat: Seçim Kürdistan Bölgesi halkı için önemli bir fırsat

İngiltere’nin yeni Erbil Başkonsolosu Yardımcısı Charlotte Dixon, 20 Ekim’de yapılacak Kürdistan Parlamentosu seçimleriyle ilgili bir video mesaj yayımladı.

Mesajında, seçimlerin tüm taraflar ve halk için partilerin politikalarını gözlemleme fırsatı sunduğunu belirtti. Dixon, vatandaşları seçim kampanyasına yapıcı bir şekilde katılmaya davet etti.

Dixon, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Burada bulunmaktan mutluyum. 20 Ekim seçimleri, Kürdistan Bölgesi halkının geleceğine yönelik düşüncelerini dile getirmesi için çok uygun bir zaman. Aynı zamanda, tüm tarafların farklı politikalarını duyabileceksiniz. Herkesin bu süreçte yapıcı bir şekilde katılım göstermesini ve bilinçli bir karar vermesini diliyorum.”

Görevine böyle bir dönemde başlamaktan memnuniyet duyduğunu ifade eden Dixon, kariyeri boyunca Somali, Moritanya ve Suudi Arabistan dahil olmak üzere Orta Doğu ve Kuzey Afrika'da çeşitli görevlerde bulunduğunu söyledi. Ayrıca, Irak Kürdistan Bölgesi'ni daha yakından tanımayı ve burada daha güçlü bir ortaklık kurmayı sabırsızlıkla beklediğini belirtti.

Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu'nun kararıyla 25 Eylül’de başlayan propaganda süreci 15 Ekim’e kadar devam edecek. Seçimler önce özel oylama 18 Ekim’de, genel oylama ise 20 Ekim’de gerçekleştirilecek.