YNK, Kürdistan Başkanlığı seçimlerine katılmadı

Kurdistan Yurtseverler Birliği (YNK) Kürdistan Bölgesi Başkanı'nın seçildiği bugünkü parlamento oturumuna katılmadı. YNK'nin parlamentodaki Başkanlık seçimine katılmamasına ilişkin açıklama yapan PDK Grup Başkanvekili Umed Hoşnaw, YNK'ye ilişkin parti yönetimi toplantısından sonra tavırlarını açıklayacaklarını söyledi.

YNK, Kürdistan Başkanlığı seçimlerine katılmadı

Kurdistan Yurtseverler Birliği (YNK) Kürdistan Bölgesi Başkanı'nın seçildiği bugünkü parlamento oturumuna katılmadı. YNK'nin parlamentodaki Başkanlık seçimine katılmamasına ilişkin açıklama yapan KDP Grup Başkanvekili Umed Hoşnaw, YNK'ye ilişkin parti yönetimi toplantısından sonra tavırlarını açıklayacaklarını söyledi.

Kürdistan Parlamentosu’nda bugün yapılan oturumda Neçirvan Barzani Kürdistan Bölgesi Başkanlığı’na seçildi. Oturuma YNK ve Yeni Nesil Hareketi parlamenterleri katılmadı.

Parlamentoda yapılan seçimin ardından Parlamento’da bir açıklama yapan Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Grup Başkanvekili Umed Xoşnaw, Mesud Barzani’nin Kürdistan Bölgesi Başkanlığı sürecinde Kürdistan Bölgesi’ne itibar ve değer kazandırdığını belirtterek Neçirvan Barzani’nin de Başkan Barzani’nin çizdiği yolda ilerleyerek Kürdistan Bölgesi Başkanlığı’nı hakkıyla yerine getireceğini söyledi.

YNK’nin Kürdistan Parlamentosu oturumuna katılmamasına ilişkin ise Xoşnaw, “Oturuma bir süre ara vererek kendileri ile bu konuyu konuşmaya başladık ancak dediğim gibi maalesef YNK grubunun oturuma katılmaması için önceden verilen bir karar vardı” dedi.

“KDP’nin müzakere ve uzlaşma ilkelerine bağlılığını ortaya koyan tutumlar içerisinde olmasaydı yeni kabinenin kurulması için 6 ay müzakere masalarında oturmaz tek başına farklı gruplarla süreci sonlandırır ve Kürdistan halkı da buna zaman beklememiş olurdu” diyen Xoşnaw, YNK’nin parlamentodaki oturuma katılmaması KDP-YNK arasındaki ilişkiler bozmayacağını dile getirdi.

Xoşnaw KDP’nin YNK’nin parlamento oturumuna katılmamasına ilişkin tavrını kendi içinde yapacağı toplantı ardından açıklayacağını sözlerine ekledi.

Kürdistan Parlamentosu, bugün gerçekleştirdiği özel oturumla Kürdistan Bölgesi Başkanlığı’na Neçirvan Barzani’yi seçmişti. 81 parlamenterin katıldığı oturumda Neçirvan Barzani 68 oy alarak Kürdistan Bölgesi Başkanı seçildi. Oturuma YNK ve Yeni Nesil Hareketi Parlamenterleri katılmadı.