'İngiltere, Peşmerge Güçleri’nin birleşmesi için destek olmak istiyor'

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, “İngiltere Başbakanı Boris Johnson Kürdistan Bölgesi ve Irak’taki huzur ve istikrardan dolayı memnuniyet duyduğunu ve ülkesinin Irak ve Kürdistan Bölgesi’ni desteklemeye devam edeceğini yineledi” dedi.

'İngiltere, Peşmerge Güçleri’nin birleşmesi için destek olmak istiyor'

Başkan Neçirvan Barzani, Londra ziyareti kapsamında İngiliz Sandhurst Kraliyet Askeri Akademisi’ni ziyaret ederek akademide eğitim gören iki Kadın Peşmerge’ye ödül verdi.

Başkan Neçirvan Barzani, İngiliz Sandhurst Kraliyet Askeri Akademisi ziyareti sonrası gazetecilere açıklama yaptı.

 Neçirvan Barzani, “Kürdistan Bölgesi’nin Irak çerçevesindeki rolünü takdir etti. Irak ve Kürdistan Bölgesi’nde huzur, istikrar ve gelişim için desteklerine devam edeceklerini yineledi. Kendileri bir kez daha Irak ve Kürdistan Bölgesi’ne desteklerini sürdüreceğini ifade ettiler” dedi.

İngiltere’nin birçok konuda Kürdistan Bölgesi’ne destek veremeye çalıştığını ifade eden Başkan Neçirvan Barzani, “Peşmerge Güçleri’nin birleşmesi için bize destek vermek istiyorlar. Aynı zamanda ekonominin gelişmesi ve eğitim alanlarında da Kürdistan Bölgesi’ne yardım etmek istiyorlar. Nitekim İngiltere’nin bu destekleri sağlayacağına inanıyoruz ve toplantılarda da bunu ifade ettik” diye ekledi.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani’nin Londra temasları

Başkanı Neçirvan Barzani, İngiltere'nin başkenti Londra'da bugün Başbakan Boris Johnson ile bir araya geldi.

Kürdistan- İngiltere zirvesine ilişkin Kürdistan Bölgesi Başkanlık sitesinden yapılan açıklamaya göre, İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Başkan Neçirvan Barzani’yi ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu dile getirerek kendisine teşekkür etti.

Neçirvan Barzani, temasları kapsamında İngiltere’de açıklanan yeni kabinede Eğitim Bakanı olarak göreve gelen Nedim Zehavi ile bir araya geldi.

Johnson, İngiltere ile Kürdistan Bölgesi arasındaki ilişkilerin 30 yıl önce uçuşa yasak bölge ilan edildiği dönemde daha da geliştiğini belirterek, ülkesinin Kürdistan Bölgesi ve Irak ile olan ilişkilerine önem verdiğini yineledi.

Londra ziyareti çerçevesinde Neçirvan Barzani, İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Neçirvan Barzani, İngiltere Parlamentosu Lordlar Kamarası’na gederek Başkan John McFall ile bir araya geldi.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Londra’daki temasları kapsamında geçtiğimiz gün akşam yemeğinde İngiltere Parlamentosu Kürdistan Dostluk Grubu ile bir araya gelmişti.

/Rudaw