Irak'ın tehditlerinin bir karşılığı yok, Kürdistan halkı kararını vermiştir

Bağdat’ın Kürdistan’a düşmanca yaklaşımları doğru değil" diyen PSDK Genel Sekreteri, Irak Güvenlik Kurulu’nun karalarına ilişkin ise şunları belirtti:”Irak’ın elinden gelse Kürdistan’ın oksijenini kesecek. Ama ne yazık ki bunu yapmaya gücü yetmiyor.”

Irak'ın tehditlerinin bir karşılığı yok, Kürdistan halkı kararını vermiştir

 Kürdistan Demokrat Sosyalist Partisi (PSDK) Genel Sekreteri, Bağdat’ın Kürdistan Bölgesi halkının kararlarını hazmetmesi ve yeni bir yol haritası için  çaba göstermesi gerektiğini söyledi.

BasNews’e konuşan PSDK Genel Sekreteri Mihemed Hacî Mehmûd, “Kürdistan halkı kararını verdi. Artık Irak’ın geleceğine ilişkin yeni bir yol haritası üzerine müzakare yapmanın zamanı gelmiştir. Biz bağımsızlıkta kararlıyız, ancak konfederalizm seçeneğine de kapalı değiliz. Bağdat’ın referandumu hazmetmesi gerekir. Tehdit ve şantajın bir faydası yok” dedi.

“Bağdat’ın Kürdistan’a düşmanca yaklaşımları doğru değil" diyen PSDK Genel Sekreteri, Irak Güvenlik Kurulu’nun karalarına ilişkin ise şunları belirtti:”Irak’ın  elinden gelse Kürdistan’ın oksijenini kesecek. Ama ne yazık ki bunu yapmaya gücü yetmiyor.”

Bağdat ile ortak bir yaşam için Kürdistan’ın yoğun çaba harcadığını ancak sorunların bir türlü çözülmediğini dile getiren  Mihemed Hacî Mehmûd “Bazen barışçıl yollarla bazen diyalog ile Bağdat hükümetini 3 yıldır bu düşmanca politikalarından vazgeçmeleri için uyardık. Ancak politikalarından vazgeçmediler.Biz de referanduma gittik. Artık bunu hazmetmeyi bilmelidirler. Çünkü Kürdistan halkı kendi geleceği hakkında bir karar almıştır” dedi.

Kürdistan Bölgesi’nin diyalog çağrılarını Bağdat’a bir elin ısrarla reddettiğini söyleyen  Mihemed Hacî Mehmûd “Bu el, Bağdat’ın kaybetmesini isteyenlerdir. Bunlar sorunun çözülmesini istemiyorlar.  Normalde  bu sorunun kısa sürede çözülmesi gerekirdi. Bütün bu olumsuz yaklaşımlara rağmen, biz Bağdat ile müzakerelerin başlatılması için bir heyet göndermeye hazır olduğumuzu bildirdik. Müzakerelerin başlaması için, ABD ve uluslararası toplumun da Irak’a ciddi anlamda baskı uygulaması gerekir” ifadelerini kullandı.