Irak’ta ABD üssüne drone saldırısı

Irak'ın Anbar kenti yakınlarında yer alan ve ABD askerlerinin bulunduğu Ayn el-Esad Askeri Üssü'ne dronlu saldırı düzenlendiği bildirildi.

Irak’ta ABD üssüne drone saldırısı

AFP’ye konuşan güvenlik kaynakları, Ayn el-Esad Askeri Üssü’ne bomba yüklü iki drone ile saldırı düzenlendiğini, bunlardan birinin düşürüldüğünü, diğerinin ise teknik arıza nedniyle kendiliğinden üs bölgesine düştüğünü söyledi.

Saldırıda can veya mal kaybı olmadığı bildirildi.

Öte yandan Telegram üzerinden açıklama yapan Iraklı İslami Direniş grubu saldırıyı üstlendi.

ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçlerinin bulunduğu Anbar’daki Ayn el-Esad askeri üssüne geçen Çarşamba günü de drone ve roketli saldırı düzenlenmişti.

Aynı gün Erbil’in Harir ilçesindeki Askeri Hava Üssüne de İHA’larla saldırı oldu. Saldırıyı kendisine “Aksa Tufanı Destek Operasyonu” diyen grup üstlendi.  

Gazze’deki Al Ahli Arab (Baptist) Hastanesi’ni hedef alan ve 471 kişinin öldürüldüğü saldırının ardından, başta Bağdat olmak üzere birçok kentte İsrail ile ABD karşıtı protestolar düzenlenmişti.

Geçtiğimiz hafta İran'la işbirliği yapan Iraklı silahlı gruplar, ABD çıkarlarını füze ve insansız hava araçlarıyla hedef alma tehdidinde bulunmuştu.

ABD’nin Kürdistan Bölgesi ve Irak’ta Kürdistan Bölgesi’nde 2500, Rojava ve Suriye'de ise 900 askeri bulunuyor.