Ortadoğu'nun en cazip turizm projesi Zaho'da inşa edilecek

Kürdistan Bölgesi Hükümeti, Zaho’da Ortadoğu'nun en cazip turizm projelerinden birinin hayata geçirilmesi için çalışıyor. Zaho Turizm Kurulu sözcüsü Bêwar Sindi, bölgeyi ziyaret eden turist sayısının geçen yıla göre yüzde 40 arttığını söyledi.

Ortadoğu'nun en cazip turizm projesi Zaho'da inşa edilecek

Kürdistan Bölgesi Hükümeti, sosyal medya üzerinden Zaho’da gerçekleştirilen bir turizm projesine ait fotoğraflar, “ Ortadoğu'nun en cazip turizm projelerinden biri olacak; Zaho'nun son turizm projesinin tasarımı bu” notu ile paylaştı.

Rûdaw’a konuşan Zaho Turizm Kurulu sözcüsü Bêwar Sindi, "Tasarımı yayınlanan projenin uygulamasına geçildi ve birkaç gün önce ön çalışmalara başlandı” dedi.

Proje sahası Eski ve Yeni Zaho arasındaki teplik bölgede yer alıyor. Sindi, “Proje bölgeye daha fazla turist çekmek amacıyla yerli bir yatırımcı tarafından inşa ediliyor” diye belirtti.

Bu yıl bölgeyi ziyaret eden turist sayısının geçen yıla göre yüzde 40 arttığını aktaran Sindi, “İbrahim Halil Sınır Kapısı’ndan gelenlerin hariç, sadece Irak’ın değişik kentlerinden Ağustos ayına kadar 270 bin turist Zaho’ya geldi” bilgisini paylaştı.

Başbakan Mesrur Barzani, 14 Ağustos günü Zaho'da 11 milyar 500 milyon dinara mal olan Delal Köprüsü Çevre Yolu Turistik Projesinin ilk etabının açılışını yapmıştı.