İran yanlısı silahlı gruplardan ABD'nin Irak'ı terk etmesi için 40 gün süre

İran yanlısı silahlı gruplardan ABD'nin Irak'ı terk etmesi için 40 gün süre

Siyasi kaynak, Iraklı silahlı grupların Başbakan Muhammed Şia el Sudani'ye Amerikan güçlerinin ülkeden çıkarılması sorununu çözmesi için 40 günlük bir süre tanıdığını, aksi takdirde Amerikan askeri güçlerine yönelik saldırılarına devam edecekleri tehdidinde bulunduğunu dile getirdi.

Şubat ayının başlarında, Ürdün'de bir insansız hava aracı saldırısının üç Amerikan askerini öldürmesinin ardından silahlı grupların Irak ve Suriye'deki Amerikan kuvvetlerine yönelik saldırıları durduruldu. Buna karşılık ABD, Irak ve Suriye'deki bölgelere hava saldırıları düzenledi.

Irak Today'e konuşan etkili bir siyasi kaynak, "Bir dizi silahlı grubun, Sudani ve hükümetine Amerikan güçlerinin ülkeden çıkarılması sorununu çözmeleri için önümüzdeki Temmuz ortasına kadar süre verdiğini." ileri sürdü.

Kaynak, "Grupların, bu dosyanın çözümlenmesi için ilan edilmiş ve bağlayıcı bir takvim belirlenmesini şart koştukları, aksi takdirde, karşı askeri operasyonların yeniden başlayacağı tehdidinde bulundukları vurgulandı.