İran’da polis protestoculara ateş açtı: Ölü ve yaralılar var

İran’da Jina Mahsa Emini’nin gözaltında ölmesinin ardından başlayan gösteriler ülkenin birçok şehir ve üniversitelerinde devam ediyor.

İran’da polis protestoculara ateş açtı: Ölü ve yaralılar var

Zahedan kentinde  rejim güçleri protestocuların üzerine ateş açtı. Medyada çıkan haberlere göre bir kişi hayatını kaybederken 14 kişi de yaralandı.

Sosyal medyada yayınlanan görüntülere göre, Tahran’ın Çitger bölgesinde protestocular yönetim karşıtı slogan atarken Danışcu Parkı’nda buluşan kadınlar ise alkışlar eşliğinde dans etti.

Kürdistan eyaletinin yönetim merkezi Senendec kentinde ve Batı Azerbaycan eyaletinin Urumiye ve Bukan kentlerinde göstericilerin yolda ateş yaktıkları ve sloganlar attığı görüldü.

Merivan şehrinde çekildiği belirtilen görüntülerde protestocuların araba lastikleri ile yol ortasına ateş yaktığı görülürken bir yandan da silah sesleri duyuldu.

27 Ekim’de hareketli saatlerin yaşandığı Mahabad kentinde yine protesto düzenlendi. Göstericilerle güvenlik güçleri arasında çatışma çıktığı aktarıldı.

Erak kentindeyse caddelere çıkan göstericiler yönetim karşıtı sloganlar atarak yürüyüş yaparken Kasrı Şirin, Sakkız, Babol, Kirmanşah gibi kentlerde de göstericiler eylem yapıp sloganlar attı.

Diğer yandan, Tahran’daki Pars Sanat ve Mimarlık Yüksek Öğrenim Enstitüsü’nde üniversite öğrencileri gösteri düzenleyerek arkadaşlarının gözaltına alınmasına tepki gösterdi.