IŞİD'in, Demirtaş'ı İnfaz Planı 

IŞİD, HDP Eş Başkanı Demirtaş ve 4 HDP'liyi İnfaz Etmek İçin 5 Kişilik Ekip Görevlendirmiş

IŞİD'in, Demirtaş'ı İnfaz Planı 

10 Ekim Ankara Katliamı Davası iddianamesinde IŞİD'in Suriye'den gönderdiği 5 militanına aralarında Selahattin Demirtaş'ın da bulunduğu 4 HDP Milletvekilini evlerinde infaz emrini verdiği ortaya çıktı. 
10 Ekim Ankara Katliamı dosyasına Adıyaman Ağır Ceza Mahkemesi’nden gönderilen iddianamede, IŞİD'in sınırdan geçirdiği militanlarına HDP Eş Genel Başkanı dahil 4 HDP milletvekilini öldürtmek için emir verdiği bildirildi.  
Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan ve bir IŞİD üyesinin iddianamesinde yer alan ifadelere göre, IŞİD’in Türkiye’ye yönelik çeşitli eylem planları yer aldı. Bu planlar arasında HDP’li milletvekillerine yönelik saldırı hazırlığı dikkat çekti. Terörle Mücadele Daire Başkanlığı’ndan savcılığa gönderilen bilgi notuna göre, IŞİD mensupları, Türkiye’de eylem arayışına girdi ve HDP milletvekillerini hedefine aldı.  
İnfazların Evlerde Gerçekleştirilmesi Planlanmış 
Suriye'den geçen ve birbirinden bağımsız hareket ettikleri bildirilen 5 IŞİD mensubunun 4 HDP'li milletvekilini “canlarını yaktığı” için öldürmeyi kararlaştırdığı bildirilen nota göre, TBMM tatildeyken dört milletvekilinin ev adresleri tespit edilecek ve uygun bir zamanda bu isimler öldürülecekti. Emniyetin İstihbarat Müdürlüğü’nden TEM Şube Müdürlüğü’ne gönderilen bir bilgi notunda, daha önce de HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile Diyarbakır Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak ve HDP Van eski Milletvekili Aysel Tuğluk da hedef olmuştu.  
HDP'li Yıldırım:" Şaşırtıcı değil" 
IŞİD’in HDP’li milletvekillerine yönelik saldırı girişimlerinin ilk olmadığını söyleyen Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, “HDP’nin demokratik seçimlerle geriletilemeyeceği öğrenildikten sonra bu türden saldırıların hedefi olduk. Milletvekillerimizin evlerinde öldürülmek istenmesi de şaşırtıcı değil. IŞİD milletvekillerimizi evlerinde öldüremedi ama başka bir zihniyet aynı milletvekillerimizi cezaevine gönderdi. Bunlar HDP’yi geriletmek için yapılmış sistematik saldırılardır” dedi.