IŞİD'in kadın militanı kucağındaki çocukla birlikte kendini patlattı

IŞİD'in kadın militanı kucağındaki çocukla birlikte kendini patlattı

Krd News

Musul’un IŞİD’den tamamen temizlendiği açıklanmasına karşın IŞİD’li kadınlar intihar eylemlerine devam ediyor.

Yoğun çatışmalar ve yıkık bir kentin enkazından çıkarak oluşturulan güvenli bölgelerde Uluslararası yardım örgütleri tarafından organize edilen kamplara gitmeye çalışan kalabalıkların arasına karışan IŞİD’in kadın savaşçıları intihar eylemleri düzenliyor.

Irak ordusu tarafından gözaltına alınmak ya da tutuklanmak yerine intihar eylemi düzenlemeyi tercih ettiği belirtilen kadınlardan biri, bugün sabah saatlerinde kucağındaki çocuğuyla birlikte kendini patlatarak 2 Irak askeri ve çok sayıda sivilin yaralanmasına neden oldu.

Tunuslu olduğu belirtilen intihar bombacısı kadının, kendini patlatmadan hemen önceki görüntüleri kameralara takıldı. Sol elinde bebeğini taşıyan Tunuslu kadın, sağ elinde tuttuğu çantada ise fünyeye bağlanmış bir bomba taşıyordu.

Video görüntülerinden seçilen karelerde sağ elinde bir fünye tuttuğu görülen Tunuslu kadının Irak askerlerinin yanından geçerken bombayı patlatmak istediği ancak bombanın zamanında patlamayarak kadını uzaklaşmasından sonra patladığı bildirildi.