“Türkiye, IŞİD ve El Nusra militanlarını Libya’ya taşıdı” iddiası

“Türkiye, IŞİD ve El Nusra militanlarını Libya’ya taşıdı” iddiası

Libya Ulusal Ordusu Sözcüsü Ahmed El Mismari, Türkiye'nin IŞİD ve El Nusra militanlarını Libya'ya taşıdığını iddia etti.

Libya Ulusal Ordusu (LUO) sözcüsü Tuğgeneral Ahmed El Mismari bugün Mısır’ın El Vatan gazetesine konuştu.

Mismari, Türk istihbaratı, IŞİD ve El Nusra militanlarını Cerbe Havalimanı (Tunus), Misrata, Mitiga ve Zuvar havalimanları aracılığıyla Suriye’den Libya’ya aktardığını iddia etti.

Sözlerine devam eden Mismari, “Tunus, Müslüman Kardeşler ile ilişkili olan Nahda Hareketi’nin kontrolü altındadır ve devleti onlar yönetiyor. Bu nedenle Erdoğan’ın Libya’daki olayları tartışmak için Tunus’u ziyareti tesadüf değil” dedi.

“Suriye Ulusal Uzlaşma Komisyonu üyesi Ömer Rahmun, resmi olarak, terörist çeteler bugün Libya Ulusal Ordusu’na karşı Türkiye adına savaşmak için savaşçılarının iki bölüğünü gönderdi” iddiasında bulundu.

Bir başka iddia da Suriye’nin Halep Milletvekili Faris Şehabi’den geldi. Şehabi attığı Tweet ile Suriye’den Libya’ya gideceklere ev verileceğini iddia etti. Ayrıca, grup komutanlarına aylık 3000 dolar, diğer savaşçılara 2000 dolar ve genel olarak herkese de Türkiye’deki havalimanlarında 900 TL dağıtıldığını söyledi.