İSMEK’lerde Kürtçe kurs kayıtları başladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) bağlı Hayat Boyu Öğrenme Merkezlerinde (İSMEK) Kürtçe kurs kayıtları başladı.

İSMEK’lerde Kürtçe kurs kayıtları başladı

İSMEK bu sene de aynı şekilde Kürtçe’nin Kurmancî ve Kurmançki (Zazakî) lehçeleri için yeni kurslar başlattı. Kurslara katılmak isteyenlerin "kursiyer.ismek.ist" adresi üzerinden başvuru yapabilir.

Enstitü İstanbul İSMEK, son 4 yılda aralarında Büyük İstanbul Otogarı, Beylikdüzü Fatih Sultan Mehmet Kültür ve Sanat Merkezi, Beykoz Kavacık ve Çatalca eğitim merkezlerinin de bulunduğu, yeni açılan 19 eğitim merkezi ile birlikte 150 merkezde yeni eğitim dönemine girdi.

Kürtçenin Kurmancî ve Zazakî lehçeleri Yaşayan Diller ve Lehçeler kapsamında İSMEK'in dil programında ders olarak veriliyor. Kurmancî A1, Kurmancî A2, Kurmancî A1-A2 Konuşma ve yazma kulübü programları da sunuyor.

İSMEK’in resmi sitesinde ‘Kürtçe A2 Seviyesi Metin Okuma Atölyesi’ adı altında programın amacına ilişkin yayımlanan metinde şu ifadelere yer verildi:

“Kürtçe A2 Seviyesi Metin Okuma Atölyesi ile katılımcıların; gazete, dergi ve hikâye gibi farklı türlerdeki temel metinleri doğru okuma, okudukları metinleri yorumlayabilmeleri ve anlayabilmeleri, metinler hakkında kendilerine sorulan sorulara cevap verebilmeleri amaçlanmaktadır. Bu eğitimi başarıyla tamamlayanlar, Kürtçe alanında kendilerini geliştirerek çalışmalar yapabilir.”

İBB’nin 12 Aralık 2019’da Kürtçe kurs için eğitmen alınacağını duyurmasının ardından İSMEK, 15 Ocak 2020’de Kürtçe kurs için başvuru almaya başlamıştı.

Başvurular için burayı tıklayabilirsiniz.