Kerkük’te son durum: Kürt mahalleleri abluka altında

Kerkük’te güvenlik güçlerinin yeniden protesto düzenlenmesi ihtimaline karşı teyakkuzda olduğu ve Kürt mahallelerinin askeri abluka altına alındığı bildirildi.

Kerkük’te son durum: Kürt mahalleleri abluka altında

Kurdistan24’ün Kerkük Kent merkezinden aktardığı haberine göre, Kerkük’te tansiyonun hala yüksek, kente belirli bölgelere  büyük bir askeri gücün konuşlandırıldı.

Haberde, Kentte yeniden protesto düzenlenmesi ihtimaline karşı güvenlik güçlerinin teyakkuzda olduğunu ve Kürt mahallelerinin askeri abluka altına alındığını aktarıldı.

Kerkük halkının askerin kentte konuşlandırılmasından rahatsız olduğunu belirtilen haberde, askeri güçlerin kente giriş yapamaya devam ettiği bildirdi.

Halkın kentin askeri karargaha dönüştürülmesi girişiminden endişe duyduğunu ifade edilen haberde, halkın bir an önce durumun normalleşmesini istediğini vurgulandı.

Ne olmuştu?

Kerkük’te Haşdi Şabi’ye bağlı bir grubun bazı Arap ve Türkmen gruplarla birlikte 5 gün boyunca Kerkük-Erbil yolunu trafiğe kapatması, vatandaşlara engel çıkararak Kürdistan bayrağı ve sembollerine yönelik hakaretleri üzerine Kerküklü Kürtler gösterilere başlayarak yolun açılması ve yapılan hakaretlerin son bulmasını talep etmişti.

5 gün boyunca Haşdi Şabi ve destekli grupları koruyan Irak güvenlik güçleri, Kürt göstericilere ateş açarak 4 sivili şehit etmiş, 15 vatandaşı da yaralamıştı.