İsrail Başbakanı Netanyahu: Hamas'ı yok edeceğiz

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, acil durum hükümetinin ilk kabine toplantısında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Hamas ile yaşanan çatışmalara dair konuşan İsrail Başbakanı, "Hamas parçalanacağımızı düşünüyordu ama Hamas'ı biz parçalayacağız." ifadelerini kullandı.

İsrail Başbakanı Netanyahu: Hamas'ı yok edeceğiz
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, acil durum hükümetinin ilk kabine toplantısında yaptığı açıklamada, "Hamas bizim parçalanacağımızı düşünüyordu ama Hamas'ı biz parçalayacağız." dedi.
 
"Hamas'ı Parçalayacağız"
 
İsrail'de Hamas ile çatışmaların ardından kurulan acil durum hükümetinin ilk kabine toplantısı bugün yapıldı. Toplantı, Hamas'ın İsrail'e yönelik düzenlediği Aksa Tufanı operasyonunda ölenler için saygı duruşuyla başladı. Daha sonra Hamas ile yaşanan çatışmalara dair açıklamalarda bulunan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "Hamas parçalanacağımızı düşünüyordu ama Hamas'ı biz parçalayacağız." ifadelerini kullandı.
"Askerlerimiz Her An Harekete Geçmeye Hazırlar"
 
Acil durum hükümetinin 24 saat boyunca çalıştığını belirten Netanyahu, "Birliğimiz halka, düşmana ve dünyaya açık bir mesaj veriyor." dedi. "Askerlerimiz görevlerinin büyüklüğünü anlıyorlar." şeklinde konuşan Netanyahu, "Bize karşı ayaklanan kanlı canavarları yok etmek için her an harekete geçmeye hazırlar." açıklamasını yaptı.
 
İsrail-Filistin Çatışması
 
Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı. Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti. Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.