Gazze sınırında tank hareketliliği başladı

İsrail Ordusu denizden ve havadan Gazze saldırılarına devam ederken çok sayıda tank da sınıra yakın bir bölgede harekete geçti.

Gazze sınırında tank hareketliliği başladı

İsrail ordusu hava ve denizin yanı sıra obüslerle de Gazze’yi vuruyor. Abluka altındaki Gazze Şeridi’ne 6 gündür saldırılarını sürdüren İsrail ordusuna ait çok sayıda tankın sınıra yakın bölgedeki hareketliliği dikkati çekti.

Bölgede yaşanan askeri hareketliliğe ek olarak İsrail askerlerinin saldırılarına destek vermeye gelen İsrailli yerleşimciler de görüntülendi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan bilgiye göre, akşam saatlerinde İsrail’e ait çok sayıda tank, Sderot yakınında toplandıkları alandan hareket etti.

Genelkurmay Başkanı 'Gazze'yi parçalarına ayıracağız' demişti

7 Ekim'den bu yana ilk kez kamera karşısına geçen İsrail Genelkurmay Başkanı Herzl Halevi, devletin ve vatandaşlarının güvenliğinden sorumludur ve bu sorumluluğumuzu yerine getiremedik" demiş ve şu ifadeleri kullanmıştı:

"Gazze'yi yönetenler ağır sonuçlarla karşılaşacak, Gazze'yi parçalarına ayıracağız. Orada yaşayanlar İsrail Devleti'ne bu şekilde davranamayacaklarını anlamalıdır." (HABER MERKEZİ)