İsrail ordusu paylaştığı harita ile hastaneyi vurmadığını öne sürdü

İsrail ordusu, Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesi'nin İslami Cihad tarafından vurulduğunu iddia ederek bunu kanıtladığını ileri sürdüğü bir radar haritası grafiği paylaştı.

İsrail ordusu paylaştığı harita ile hastaneyi vurmadığını öne sürdü

İsrail ordusu, X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, Filistinli İslami Cihad grubunun Gazze Şeridi'nden attığı bir roketin menziline ulaşmakta başarısız olup kısa mesafedeki El-Ehli Baptist Hastanesi'ne isabet ettiğini öne sürdü.

İsrail ordusu radar sistemlerine dayandığı öne sürdüğü harita grafiğinin, Gazze Şeridi'nden fırlatılan roket güzergahlarını kanıtladığını iddia etti.

Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesi'ne düzenlenen saldırıda Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı verilerine göre en az 500 kişi hayatını kaybetmişti.

Birleşmiş Milletler (BM), saldırıyı şiddetle kınayarak, siviller ve sağlık tesislerine yönelik saldırıların sonlandırılması çağrısında bulunmuştu.

Anglikan Kilisesi: Masum canların feci kaybı

Anglikan Kilisesi Lideri ve İngiltere Kilisesi Ruhani Lideri, Canterbury Başpiskoposu Justin Welby, El-Ehli Baptist Hastanesi'nin Anglikan Kilisesi tarafından yönetildiğini hatırlatarak, “Bu masum canların şok edici ve feci bir kaybıdır. Bu yıkıcı savaşta sivillerin korunması yönündeki çağrılarımı yineliyorum” ifadelerini kullanmıştı.