İsrail Suriye'deki askeri noktaları bombaladı: Ölü ve yaralı var

İsrail savaş uçakları Suriye’nin güneyindeki askeri üsleri bombaladı. Bombardımanda üst düzey subaylarında içerisinde olduğu çok sayıda askerin öldüğü ve yaralandığı bildirildi.

İsrail Suriye'deki askeri noktaları bombaladı: Ölü ve yaralı var

İsrail ordusu, dün Suriye topraklarından iki roket atıldığını açıklamıştı.

Açıklamadan saatler sonra gece saat 02.00 civarında, İsrail savaş uçakları Dera kentine bağlı Karfa kasabası çevresindeki Radar Taburu ve Dera'nın kuzey kırsalındaki İzraa bölgesindeki 12. Tugayı hedef aldı.

Yerel kaynaklara göre; bombardımanlarda 4’ü üst düzey rütbeli 11 Suriye askeri ölürken 10 asker ise yaralandı.

Suriye Devlet Ajansı SANA’da yer alan açıklamada ise 8 askerin hayatını kaybettiği, 7 askerin ise yaralandığı belirtildi.

İsrail, dün akşam da Dera’nın batı kırsalındaki Yermuk Havzası bölgesindeki Abdin ve Cumla köyleri arasında bulunan Abdin Askeri Bölüğünü 7'den fazla füzeyle hedef aldı.

Abdin Bölüğü, Golan Tepeleri yakınlarında Suriye ordusuna ait askeri alanlardan biri olarak değerlendiriliyor.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nden (SOHR) yapılan açıklamada ise saldırıların, Suriye'nin Golan Tepeleri yakınındaki Dera'nın batı kırsalından İsrail’e atılan füzelerle bombalanmasına yanıt olarak geldiği ve ölü ile yaralı sayısının henüz netleşmediği bildirildi.

41 saldırı, 72 ölü

SOHR’e göre, 2023 yılı başından bu yana İsrail 30'u hava, 11'i kara olmak üzere 41 kez Suriye topraklarını hedef aldı. Bu saldırılarda aralarında silahların da bulunduğu yaklaşık 90 hedefin yaralanması ve imha edilmesiyle sonuçlandı.

Bu saldırılarda 26’sı Suriye askeri, 31’i İran’a bağlı yabancı uyruklu 6’sı İran Devrim Muhafızları üyesi 3’ü Lübnan Hizbullah üyesi, 4’ü İran’a bağlı Suriyeli personel ve 2 İslami Cihat üyesi olmak üzere toplam 72 askeri personel öldü, 93 asker ise yaralandı.