Fox News anketi: Trump'ın Suriye politikası IŞİD'e rağmen kabul görmedi

Fox News anketi: Trump'ın Suriye politikası IŞİD'e rağmen kabul görmedi

ABD Başkanı Donald Trump’ın aylar süren ısrarı sonucu ABD askerinin Suriye’den çekilmesi, Amerikan halkında ters tepmişe benziyor. New York Times analizine göre Trump’ın sabah ilk saatlerde izlemeye başladığı Fox News’in pazar günü yayımladığı ankete göre, Trump’ın Suriye politikası, IŞİD’in yenildiğini iddia etmesine rağmen kabul görmedi.

Haaretz’te yer alan haberde, Trump’a yakınlığı ile bilinen Fox News'in anketine göre, Demokratlar arasında yüzde 73’lük bir kesim, ABD’nin Suriye’de kalmasını istiyor, yüzde 85’i de IŞİD’in hâlen varlığını sürdürdüğünü düşünüyor, yüzde 87 ise Trump’ın Suriye politikasını onaylamıyor. Cumhuriyetçiler’in yüzde 66’sı ise ABD’nin Suriye’de birliklerini tutması gerektiğini, yüzde 56'sı da IŞİD'in yenilmediğini söylüyor. Ocak ayındaki anketinde bu oran yüzde 67 seviyesindeydi.

Rakamlar Trump'ın ekim başında Suriyeden çekilme kararının ardından geldi.

27-30 Ekim tarihlerini kapsayan ankete göre, Cumhuriyetçilerin yüzde 73’ü, Trump’ın Suriye’de yaptığı işi onaylarken ekonomi konusundaki yüzde 89 ve göçmen politikasındaki yüzde 83’lük onaya oranla çok daha düşük olmasına dikkat çekiliyor.

Trump, 27 Ekim’de, IŞİD lideri Ebu Bekir Bağdadi’nin ABD operasyonuyla öldürüldüğünü açıklamıştı. Anket sonuçları, IŞİD liderinin ölümünüm ilanınından sonra Trump'ın kamuoyundaki onaylanma oranında bir artış olmadığını gösteriyor.

Fox News anketi, yüzde 42’nin Trump’ı onayladığını, yüzde 57'nin ise onaylamadığını söylüyor. Ekim başında bu oranın yüzde 43’e yüzde 55 olduğuna dikkat çekiliyor.