Esad: Türkiye'ye karşı savaşacak her grubu desteklemeye hazırız

Esad: Türkiye'ye karşı savaşacak her grubu desteklemeye hazırız

Suriye krizi başladığından bu yana ilk kez İdlib'e giden Devlet Başkanı Beşar Esad, Kürtlerle yapılan anlaşma kapsamında Türkiye sınırına Suriye askerlerinin konuşlandırılmasını yorumladı.

Şam rejimi lideri Beşar Esad'ın, İdlib vilayetinin güney kırsalında yer alan Hubeyt kasabasında rejim askerleriyle bir araya geldiği bildirildi.

Suriye'nin resmi haber ajansı SANA, Beşar Esad'ın İdlib vilayetinin güney kırsalında yer alan Hubeyt kasabasında Suriye ordusu askerleriyle bir araya geldiğini aktardı. Esad Suriye krizi başladığından bu yana ilk kez İdlib'e gitmiş oldu.

Beşar Esad, Kürtlerle yapılan anlaşma kapsamında Türkiye sınırına Suriye askerlerinin konuşlandırılmasını yorumladı.

Türkiye'nin Rojava'ya yönelik harekatı başladıktan hemen sonra bölgedeki çeşitli siyasi ve askeri güçlerle irtibata geçtiklerini kaydeden Esad, Türkiye'ye karşı savaşacak her grubu desteklemeye hazır olduklarını açıkladıklarını anlattı.

Esad, "Bu bir siyasi karar değil, anayasal ve vatani bir görev. Eğer bunu yapmasaydık, bu toprakları hak etmezdik" dedi.

Kürtlerin çok uzun süredir Rojava'yı korumaya hazır olduklarına dair güvence verdiğini kaydeden Esad, ancak Türkiye'nin sadece birkaç gün içinde bir dizi kenti ele geçirdiğini vurguladı.

Suriye'deki kaos ve terörü sonlandırmanın ana unsurunun İdlib için verilen mücadele olduğunu da söyleyen Esad, “Suriye'nin tüm bölgeleri aynı derecede önemli, ancak askeri duruma bağlı olarak bazı bölgelere öncelik veriliyor” diye ekledi.

3 milyona yakın kişinin bulunduğu İdlib vilayetinde 31 Ağustos'tan beri Rusya-Türkiye garantörlüğünde ateşkes devam ediyor ancak gerginlik de sürüyor.