İsrail’den Hizbullah’a tehdit: Beyrut'u Gazze'ye çeviririz

İsrail, Hizbullah'ı tehdit ederek, “Beyrut'un Gazze ile aynı kaderi paylaşabileceğini” söyledi.

İsrail’den Hizbullah’a tehdit: Beyrut'u Gazze'ye çeviririz

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Lübnan sınırına yakın bir noktaya yaptığı ziyarette açıklamalarda bulundu.

Hizbullah'ın Lübnan'ı savaşa sürüklemesi halinde “Beyrut'un da Gazze ile aynı kaderi paylaşabileceğini” söyleyen Gallant, "Lübnanlıların çoğu savaş istemiyor, vatandaşlarımızı korumak için elimizden gelen her şey yapıyoruz. Rehinelerin serbest bırakılması halinda Gazze savaşının süresi kısalacak.” dedi.

“Gazze'yi Hamas elinden kurtardıktan sonra cennete dönüştüreğiz.” diyen Gallant, “Beyrut'u Gazze'ye çeviririz. Eğer Hizbullah böyle hatalar yaparsa, bunun bedelini ilk olarak Lübnan vatandaşları ödeyecektir." ifadelerini kullandı.

İnsani yardımların Gazze'ye İsrail sınırları üzerinden değil, yalnızca Refah Sınır Kapısı üzerinden gönderilebileceğini vurgulayan İsrail Savunma Bakanı Gallant, “Hamas'ın iki seçeneği var, ya ölecek ya da teslim olacak. Hamas olmasaydı Gazze'de savaş çıkmazdı." diye konuştu.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı, İsrail'e karşı "Aksa Tufanı" adı altında kapsamlı saldırı düzenlemişti. Verilere göre saldırılarda 1400’den fazla İsrailli öldürülmüştü.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, 12 Aralık’ta yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında yaşamını yitirenlerin sayısının 18 bin 412’ye yükseldiğini bildirmişti.