İstanbul’da Kürt gençlere ‘En İyi Diplomatlar’ ödülü

Uluslararası gençlik örgütü Global Organizasyon tarafından İstanbul’da düzenlenen “Geleceğin Liderleri Modeli” konferansında Kürdistan Bölgesi heyetine “En İyi Diplomatlar” ödülü verildi.

İstanbul’da Kürt gençlere ‘En İyi Diplomatlar’ ödülü

İstanbul’da 4-6 Mart 2022 tarihleri arasında düzenlenen 50 ülkeden gençlerin katılımı ile “Geleceğin Liderleri Modeli Konferansı” gerçekleştirildi.

Uluslararası gençlik örgütü Global Organizasyon tarafından organize edilen konferansa Kürdistan Bölgesi’nden de 6 kişilik bir heyet katıldı.

Konferansın bu yılki gündemi “birlikte yaşam ve barış” olarak belirlendi. Rusya-Ukrayna savaşının da gündeme geldiği konferansta heyetler ülkelerinin diplomatik mesajını paylaştı.  

Kürt gençler konferansta Kürdistan Bölgesi’ndeki birlikte yaşam kültürü, Kürt halkının yaşadığı Enfal soykırımı ve Halepçe katliamını anlattı.  

Konferansın sonunda ulusal kıyafetleri ile hazır bulunan Kürdistan Bölgesi heyetine gençlik örgütü tarafından “En İyi Diplomatlar” ödülü verildi.

Kürt gençler de Başkan Barzani’nin değişik dillere çevrilmiş olan kitaplarını diğer ülkelerin heyetlerine armağan etti. /Rudaw