Kahveci: "Bağdat Kürdistan Bölgesi'ni zayıflatmaya çalışıyor"

Kürdistan Parlamentosu Sekreteri Muna Kahveci, Bağdat’ta siyasi tarafların Kürdistan Bölgesi’nin statüsünü zayıflatmaya çalıştığını, bu nedenle Kürtlerin Bağdat’ta birlikte ve güçlü durmaları gerektiğini söyledi.

Kahveci: "Bağdat Kürdistan Bölgesi'ni zayıflatmaya çalışıyor"

BasNews’e konuşan Kürdistan Parlamentosu Sekreteri Muna Kahveci, Kürdistan Bölgesi adına Bağdat’ta müzakereleri yürüten heyetin bu dönemde çok zorlu görüşmler gerçekleştirdiğini belirtereki “Bağdat’ta bu dönemde siyasi anlamda çok karışık bir dönem yaşanıyor. Bazı siyasi kaygılar nedeniyle Bağdat ile Erbil’in anlaşmasını engelleyenler var” ifadelerini kullandı.

Bağdat’ın Kürdistan Bölgesi’ni zayıflatmaya çalıştığını kaydeden Kahveci, Kürtlerin Bağdat’ta birlik içerisinde hareket etmesi ve güçlü durması gerektiğinin altını çizdi.

Kürdistan Bölgesi’ndeki siyasi taraflara çelişki ve çekişmeleri bir tarafa bırakma çağrısı yapan Kürdistan Parlamentosu Sekreteri Muna Kahveci, “Başarının tek yolu güçlenmemiz ve birlik olmamızdır. Bunun yanısıra, reformları başarıyla hayata geçirmek ve gelir kaynaklarımızı arttırmamız şart” yorumunda bulundu.