Karamollaoğlu, ‘İmamoğlu-Yavaş’ sorusunu yanıtladı: Erdoğan buldozer gibi ezip geçer

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Ekrem İmamoğlu ya da Mansur Yavaş’ın cumhurbaşkanlığı için aday olması halinde Erdoğan’ın “buldozer gibi ezip geçeceğini” söyledi.

Karamollaoğlu, ‘İmamoğlu-Yavaş’ sorusunu yanıtladı: Erdoğan buldozer gibi ezip geçer

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ya da Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş’ın adaylığı halinde Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ezici bir güçle kazanacağı yorumunda bulundu.

Habertürk yazarı Nihal Bengisu Karaca’ya konuşan Karamollaoğlu, değerlendirmesinde İmamoğlu ya da Yavaş’ın aday olması durumunda kesin kazanacağını düşünmenin cahilce olduğunu belirtti.

Karamollaoğlu, şunları söyledi:

“İmamoğlu’nu ya da Yavaş’ı istiyoruz, onlardan biri aday olurlarsa mutlaka kazanır demek cahilce bir iddia. Erdoğan’ın politik birikimini mali imkanlarını yargıdaki imkanlarını hafife alıyorlar. Erdoğan buldozer gibi ezip geçer.

Cumhurbaşkanı adayı dirayetli, şahsiyyetli, tecrübeli ve aynı anda da uyumlu olmalı. Dediğim dedik, ben artık buraya geldim istediğimi yaparım diyecek birini cumhurbaşkanı adayı olarak gösteremeyiz. Bu modelin değişiminin gerekli olduğuna sonuna kadar inanan biriyle yola çıkabiliriz ancak. Bunun için bir araya geldik. Bu birlikteliğin tek amacı buydu, tek güvencesi de adayın verdiği söze sadık kalabilecek bir şahsiyete sahip olması.”