Gazeteci Aziz Oruç gözaltına alındı: İçişleri "Terörist" yakalandı diye duyurdu

Gazeteci Aziz Oruç gözaltına alındı: İçişleri "Terörist" yakalandı diye duyurdu

İçişleri Bakanlığı gözaltılarla ilgili yaptığı açıklamada gazeteci Oruç için 'terörist' sözcüğünü kullandı

Ağrı’da gazeteci Aziz Oruç, HDP Doğubayazıt İlçe Eş Başkanı Abdullah Ekelek ve Muhammet İkram Müftüoğlu adlı yurttaş gözaltına alındı.

Ağrı’da gazeteci ve siyasetçiler polis operasyonuyla gözaltına alındı. Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonda, gazeteci Aziz Oruç ve HDP Doğubayazıt İlçe Eş Başkanı Abdullah Ekelek Doğubayazıt-Ağrı karayolunda gözaltına alındı. Aynı saatlerde işyerine ve evine baskın düzenlenen Muhammet İkram Müftüoğlu adlı yurttaş da gözaltına alındı. Müftüoğlu’nun evinin kapısını kırarak köpekli arama yapan polis, evin birçok noktasında parmak izi aldı.

İçişleri Bakanlığı gözaltılarla ilgili açıklama yaptı ve Dicle Haber ajansı muhabirlerinden gazeteci Oruç için “terörist” sözcüğünü kullandı.

Kapatılan Dihaber ve Özgürlükçü Demokrasi gibi ajans ve gazetelerde haberler yapan Aziz Oruç, Özgürlükçü Demokrasi gazetesinde yayımlanan haberleri gerekçe gösterilerek yargılanıyor.

Geçtiğimiz Kasım ayında Çağlayan’da bulunan İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapılan davanın duruşmasında Oruç’un dosyası diğer dört gazetecininkinden ayrılmıştı.

AA Oruç'un yakalanışını "Terörist" sözcüğüyle duyurdu

AA'da yer alan haberde, Oruç'un yakalanışı şu şekilde abonelerine duyuruldu:

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde, PKK/KCK-PYD/YPG terör örgütü mensubu Aziz Oruç isimli teröristin, İran sınırından Türkiye'ye giriş yaptığı bilgisini alan İl Emniyet Müdürlüğü TEM ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti.

Ekipler, Aziz Oruç isimli örgüt mensubu ile teröriste yardım ederek güvenli bir yere götürmeye çalışan HDP Doğubayazıt İlçe Başkanı Ekelek'i Ağrı kara yolunda gözaltına aldı. 

Terörist Oruç ile Ekelek, ifadeleri alınmak üzere Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.