Çelik: 'CHP'nin Kürt seçmeni istismar sezonu başlamış'

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in "Türkiye'de herkes eşittir fakat Kürtler daha az eşittir" sözlerinin 'istismar' olduğunu savundu.

Çelik: 'CHP'nin Kürt seçmeni istismar sezonu başlamış'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, genel merkezdeki MYK toplantısının ardından gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Çelik, CHP lideri Özgür Özel'in "Türkiye'de herkes eşittir fakat Kürtler daha az eşittir" sözlerine ilişkin bir soruya ''CHP'nin demek ki Kürt seçmeni istismar sezonu seçimler yaklaşırken başlamış" yorumunu yaptı.

Çelik, "CHP lideri Özgür Özel'in 'Türkiye'de herkes eşittir fakat Kürtler daha az eşittir'' sözlerini nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna, ''CHP'nin demek ki Kürt seçmeni istismar sezonu seçimler yaklaşırken başlamış. Yeni bir şey daha çıktı; en son gördük ki bu son seçimlerde imzaladıkları protokollerleıoçu aslında Kürt seçmene nasıl yalan söylemişler'' diye yanıt verdi. 

'Cumhur İttifakı’nda Hiçbir Sorun Yok'

Çelik, "MHP ile bir süreç devam ettiriyorsunuz. Geçtiğimiz haftalarda Sayın Cumhurbaşkanının Sayın Bahçeli ile bir görüşme yapacağı kamuoyuna yansımıştı. Ancak bu görüşme gerçekleşmedi. Bu konuda bir sorun olduğuna dair iddialar var. Buna ilişkin yorumunuz ne olur?’’ sorusuna, “Tabi ‘Cumhur İttifakı ile ilgili olarak bir sorun var’ yorumları Cumhur İttifakı’nın dışında ortaya çıkıyor. Cumhur İttifakı’nda hiçbir sorun yok. Cumhur İttifakı en güçlü şekilde yerel seçimlere, en güçlü dayanışmasıyla hazırlanmaya devam ediyor. AK Parti ile Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) heyetleri arasındaki görüşmeler gayet tempolu bir şekilde devam etti. Arkadaşlarımız geçtiğimiz 1-2 gün içerisinde de bir araya geldiler. Tabii ki ittifakta her zaman söylüyorum; bütün partiler burada kendi kimliklerini, kişiliklerini koruyarak ilkeler temelinde bir araya geliyorlar. Kendi kimliklerinden kişiliklerinden boşanarak tek bir partiye dönüşmüyorlar. İttifakın esas ilkeler temelinde bir araya geldiğini ve bu ilkelerin de neler olduğunu defalarca ben de ifade ettim. MHP‘deki arkadaşlarımız da gayet açık bir biçimde ifade ettiler. Herhangi bir sorun yok. En güçlü bir şekilde seçime hazırlanıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız ile Sayın Bahçeli kendileri ihtiyaç gördükleri her durumda zaten bir araya geliyor. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde, Sayın Bahçeli’nin evinde bugüne bu görüşme trafiği şimdiye kadar devam etti. Bundan sonrasında da aynı şekilde devam edecek. Taktik meseleler tartışılır. Değişik siyasi konularda farklı yaklaşımlar olabilir ama bu Cumhur İttifakı’nın ana omurgasını zedelemez" diye yanıt verdi.

Çelik, 'İYİ Parti ile belediye başkanlığı adaylığı konusunda bir süreç yürütecek misiniz?' sorusunu ise "Onlar, kendileri her ilde ayrı aday çıkaracaklarını ifade ettiler. Kendilerine bir yol çizdiler. O yolda ilerliyorlar" diye cevapladı