Mazlum Abdi’den Erdoğan’a yanıt

Mazlum Abdi’den Erdoğan’a yanıt

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Genel Komutanı Mazlum Abdi, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rojava hakkındaki açıklamalarının “tehlikeli” olduğunu ve bu durumun “demografik değişim” anlamına geldiğini ifade etti.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rojava’da oluşturulan "güvenli bölge"ye 1 milyon kişinin yerleştirileceği açıklamasına DSG Genel Komutanı Mazlum Abdi’den cevap geldi.

Mazlum Kobane, Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Türkiye Cumhurbaşkanı tarafından Tel Abyad ve Rasulayn’ın işgali için bir milyon insanın gönderileceği yönündeki açıklamaları tehlikeli ve bu demografik değişim anlamına geliyor” dedi.

ABD ve Rusya’ya çağrıda bulunan Abdi, “Bölgenin gerçek sahiplerinin dönüşünü sağlayacak mekanizmanın kurulması için sizi çalışma yapmaya çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, dün yaptığı konuşmasında, “444 kilometrelik Tel Abyad’dan Irak sınırına kadar olan bölgede yapılacak konutlarla 1 milyona yakın insanı oralara yerleştireceğiz. Diğerleri için ise aynı şekilde ülkemizde vatandaşlığı varsa çalışanlar olacak bunlardan da o şekilde istifade etmiş olacağız. Öyle bir maalesef kötü propaganda yapıyorlar ki… ‘Bunlar geri gönderilmeyecek, bizim topraklarımızda kalacak’… Yok öyle bir şey ama gönüllülük esasına göre biz bunları göndermek durumundayız” demişti.