Karasu: HDP’yi sadece bir Kürt partisi haline getirmek istiyorlar

PKK kurucularından Mustafa Karasu, seçim sonuçları sonrası HDP’ye dair yürütülen tartışmalara ilişkin “HDP'yi töhmet altında bırakıp, baskılayıp daraltmak, HDP’yi sadece bir Kürt partisi haline getirmek istiyorlar. Bu Kürtlere fayda getirmez ki” ifadelerini kullandı.

Karasu: HDP’yi sadece bir Kürt partisi haline getirmek istiyorlar

KCK Yürütme Konseyi Üyesi Mustafa Karasu, örgüte yakın internet sitesine verdiği demeçte, yeni çözüm süreci olacağı yönündeki değerlendirmelere ve HDP’deki iç tartışmalara ilişkin konuştu.

Olası bir çözüm sürecinin olmayacağını belirten Karasu, “Bilmem Müslümanlığı çözüm yapacakmış. Bu, halkı aldatmaktır. Böyle bir şey yok. Evet kullanacaklar, onu kullanıyorlar. Bazılarına da rant veriyorlar, ihale veriyorlar, ağızlarına biraz bal çalıyorlar. Onlar da AKP ve devletin güzellemesini yapıyorlar. Bakıyorum da bazı HDP'liler de öyle söylüyor. Bilmem olabilirmiş. Erdoğan pragmatikmiş. Koşullar gereği işte zorlanır, çözebilirmiş. Bu, aldatmaktır. Kimse Kürt siyaseti adına toplumu aldatmasın, böyle bir şey yok. Çözüm, mücadele ile olacak. Çözüm Türkiye'nin demokratikleştirilmesi ile olacaktır. Güçlü mücadele vereceksin, o zaman çözeceksin” dedi.

Öte yandan Karasu, HDP’ye dair özellikle seçim sonrası yaşanan tartışmalara ilişkin “HDP’nin Kürt partisi olması durumunda bunun Kürtlere faydası olmayacağını” kaydederek şunları söyledi:

“HDP’nin bir kuruluş felsefesi var. HDP'nin esas gövdesi, Kürt halkının demokrasi mücadelesidir. Serhildanlarla oluşmuş Kürt Demokratik Halk Hareketi oluşturuyor bu gövdeyi. Bu, önemli bir birikimle partileşti, sonradan kendi o parti gerçeğini belli düzeyde Demokratik Bölgeler Partisi'nde tutarak yeni bir partileşmeye gitti. Yeni bir stratejiydi bu, yeni bir politikaydı.

Kürt sorununun çözümünü Türkiye'nin demokratikleşmesi çerçevesinde gerçekleştirme hamlesinde bulundu.

Şimdi biz HDP'den vazgeçiyoruz, HDP'yi bırakıyoruz denilebilir mi? HDP şöyle olsun, böyle olsun. HDP kuruluş felsefesinden vazgeçsin, başkalaşıma uğrasın denebilir mi? Bu bakımdan o tür şeyler bir demagojidir.

Özel savaşçıların yarattığı bir algıdır. HDP'yi töhmet altında bırakıp, baskılayıp daraltmak. HDP’yi sadece bir Kürt partisi haline getirmek istiyorlar. Bu Kürtlere fayda getirmez ki.”