Bu da oldu... kayyım, heykelini yıktığı Ehmedê Xanî adına festival düzenliyor!

Bu da oldu... kayyım, heykelini yıktığı Ehmedê Xanî adına festival düzenliyor!

Doğubayazıt Belediyesi kayyım yönetimi tarafından 4 Ağustos'ta "Ahmed-i Hani Kültür ve Turizm Festivali" düzenlenecek.


Belediyeye kayyım olarak atanmış olan Kaymakam Akhan AA Haber Ajansına yaptığı açıklamada, "İslam Alimi ve Mutasavvıfı Ahmed-i Hani'nin manevi şahsiyetine duyduğumuz derin saygı herkes tarafından bilinmekte olup, yapmış olduğumuz çalışmalar bunun en büyük göstergesidir. 'Ahmed-i Hani Türbesi ve Camii' restorasyonu, 'Hani Baba Ağaçlandırma Sahası' projesi, bunlardan sadece bir kaçı. Ayrıca her cuma tarihi türbenin bahçesinde vatandaşlarımıza çorba ikramında bulunuyoruz. Ramazanın ilk iftarını da vatandaşlarımızla birlikte türbede yaptık. Ağustos ayında da Ahmed-i Hani Kültür ve Turizm Festivalini yapacağız" dedi.

Festival programında, çocuklar futbol müsabakası, ebru, dağcılık, el sanatları, 'Ahmedi Hani' müzesinin açılışı, söyleşiler, kilim sergisi, fotoğraf sergisi, halk oyunları, yemek yarışması, satranç turnuvası gibi faaliyetlere yer verilecek.

Müfid yüksel, Namık açıkgöz, İlhami ışık, Vahdettin İnce, Yıldız Ramazanoğlu ile Sibel Eraslan festival konukları arasında yer alacak.

Daha önce heykelini yıktılar

26 Haziran 2017 tarihinde Doğubayazıt'ta bulunan Ehmedê Xanî türbesi yıkılmış, gelen tepkiler üzerine 'yanlışlıkla' yıkıldığı söylenerek yeniden yerine dikileceği söylenmiş ancak henüz yerine konulmuş değil Ehmedê Xanî'nin heykeli.