KCK'den ABD ve Rusya'ya 'Rojava' tepkisi

KCK'den ABD ve Rusya'ya 'Rojava' tepkisi

Türkiye’nin Rojava'ya yönelik 9 Ekim’de başlattığı askeri harekata ilişkin Ankara’nın 17 Ekim’de ABD ile 22 Ekim’de de Rusya ile yaptığı anlaşmalara KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanlığı tepki gösterdi. KCK yapılan anlaşmalarda halkların iradesinin dikkate alınmadığı tepkisinde bulundu.

ANF Türkçe’de yer alan habere göre KCK, yapılan anlaşmalar için şu ifadeyi kullandı:

“Bu siyasi ahlaksızlığı yapanlar Kürt soykırımına ortaklık etmektedirler. ABD, Rusya ve Kürt soykırımına ortak olan tüm siyasi güçler insanlık ve tarih tarafından soykırımcı olarak yargılanacaklardır. Rojava ve Kuzey-Doğu Suriye halkları üzerinde oyunlar ve komplo devam etmektedir. Ahlaksız, vicdansız, insan ve toplum haklarını çiğneyen bir siyaset dayatılmaktadır. Türk devletinin Kürt düşmanlığından yararlanan ABD, Rusya ya da başka devletler Kürtleri kendi çıkarlarına kurban etmektedirler. Kürtleri soykırıma uğratmak isteyen Türk devletini Kürtlerin yaşam alanlarına sokmak açıkça bu anlama gelmektedir.

Rojava Devrimi ve Kuzey-Doğu Suriye halklarıyla dayanışma gösterecek tüm halkları ve demokratik kamuoyunu saygıyla selamlıyoruz. Kürt halkının kahramanca yürüttüğü mücadele ve insanlığın bu ayağa kalkışı soykırımcı Türk devletini ve kirli ortaklarını mutlaka yenilgiye uğratacaktır. Kürt halkının ve Kuzey-Doğu Suriye halklarının demokratik iradesine saygı duyarak demokratik temelde Suriye’nin birliğinin yaratılması konusunda tarihi bir fırsata çevirmelidir. Kürtler ve Kuzey-Doğu Suriye halkları bu fırsatı sunmuş bulunmaktadır. Bu tarihi fırsatı Türkiye’yle kabul edilmeyecek anlaşma ve Türkiye’yi Kuzey-Doğu Suriye’ye koyarak sabote etmemelidir.”