ABD ve DSG’den kritik bölgede ortak askeri tatbikat

ABD öncülüğündeki IŞİD’e karşı uluslararası koalisyon kuvveleri ile DSG savaşçıların Deyrezor kırsalında tatbikat düzenledi. Eğitim amaçlı tatbikat esnasında savaş uçakları havalandı, tanklar hareket etti ve gerçek mermiler kullanıldı.

ABD ve DSG’den kritik bölgede ortak askeri tatbikat

Deyrezor kırsalındaki Ebu Haşab çölünde düzenlenen tatbikata ABD kuvvetleri savaş uçakları, tank ve zırhlı araçlarla eşlik etti.

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) savaşçılarının eğitimini amaçlayan tatbikatta gerçek mermi, roket ve füzeler kullanıldı.

DSG komutanlarından Haki Til Temir, “Tatbikatımız ilk ve son tatbikat olmayacak. Amaç, IŞİD’in bölgeye yönelik hayallerini sona erdirmek ve her türlü saldırısını püskürtmek” dedi.

IŞİD’in olası bir saldırısına karşı taarruz parolası ile gerçekleştirilen tatbikat gerçekleri aratmadı.

DSG’li Til Temir, “Koalisyon savaş uçakları ve topçu bataryaları ile katıldı. Biz de ağır silahlarla yer aldık. Tatbikat, olası bri saldırıya karşı bölgeyi savunma ve taarruzu kapsıyor” diye konuştu.  

Tatbikatın sürdüğü bir dönemde uluslararası koalisyonun DSG’ye verdiği ve içinde zırhlı araçların da bulunduğu yeni bir yardım konvoyu da Rojava’ya ulaştı. /Rudaw