KDP Kerkük’e geri dönüyor

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Kerkük-Germiyan Teşkilatı, Irak Hükümeti ile vardıkları anlaşma neticesinde Kerkük’teki tüm ofislerini yeniden açmaya hazırlanıyor.

KDP Kerkük’e geri dönüyor

Konu ile ilgili bir açıklama yapan KDP Kerkük-Germiyan Teşkilatı, KDP ofislerinin açılmasına karşı olan grupların olduğunu ifade ederek, gerilime yol açan açıklamaların yalnızca barışı baltalamaya hizmet edeceğini belirtti.

“Toplumsal barış için çalışacağız”

KDP Kerkük-Germiyan Teşkilatı konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Kerkük'teki tüm topluluklara, KDP’nin Irak Hükümeti ile vardığı açık ve doğrudan bir anlaşma yoluyla tüm ofislerini açacağına dair güvence vermek istiyoruz. Bu vesileyle toplumsal barış için çalışacağız. Biz ve Kerkük halkı Kerkük'ün toplumsal barışını tehdit etmeye çalışan her türlü grubun karşısına çıkacağız ve bu sesler bizi hedeflerimizden uzaklaştırmayacak” denildi.

“Kerkük'ün evlatları şehrin istikrarıyla oynanmasına izin vermeyecek”

Kerkük’ü zor koşullarda IŞİD’den koruyup IŞİD tehlilkesini uzaklaştırdıklarını belirten KDP Kerkük-Germiyan Teşkilatı, “Kerkük'ün evlatları bu nedenle, kimsenin kendi şehrinin güvenliği ve istikrarıyla oynamasına izin vermeyecektir” ifadelerine yer verdi.

“Bir grup Arap şoven, ofislerimizi açmamıza karşı çıkacaklarını bildirdi”

KDP Kerkük-Germiyan Teşkilatı Danışmanı Ahmed Gilî, “Irak Hükümeti ile açık bir anlaşmaya vardık fakat herhangi bir etkisi olmayan bir grup Arap şoven, ofislerimizi açmamıza karşı çıkacaklarını bildirdi” şeklinde konuştu.

Kerkük'teki bir Arap partisi olan Arap Görüş Kurulu, dün yaptığı açıklamada, KDP ofislerinin iade edilmesine karşı olduklarını açıkladı. KDP’nin Kerkük’teki ofisleri 16 Ekim 2017’de saldırıya maruz kalmış ve Arap milisler, ofislerin tamamına el koymuştu.