KDP ve YNK'nin Kerkük mesaisi başladı

Mesrur Barzani başkanlığındaki 9. hükümetin güvenoyu alarak göreve başlamasının ardından YNK ve KDP,  Kerkük Valisi’ni belirlermek üzere Süleymaniye’de toplanıyor.

KDP ve YNK'nin Kerkük mesaisi başladı

Mesrur Barzani başkanlığındaki 9. hükümetin güvenoyu alarak göreve başlamasının ardından KDP ve YNK,  Kerkük Valisi’ni belirlermek üzere Süleymaniye’de toplanıyor.

Bugün KDP ve YNK politbüroları Kerkük Valisi’ni belirlemek üzere toplanıyor. Edinilen bilgilere göre KDP heyeti sabah saatlerinde Süleymaniye’ye gitti.

Toplantının ana gündem maddesinin Kerkük olduğu özellikle yeni valinin isminin netleştirilmesinin değerlendirileceği öğrenildi.

KDP ile YNK daha önce bu konuda fikir olduklarını yeni kabine göreve başladıktan sonra Kerkük valisini belirleyecekleri açıklanmıştı.

Necmeddin Kerim'den Kerkük mesajı

Kerkük’ün meşru Valisi Necmedîn Kerîm, Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani’yi kutlayarak yeni kabinenin Kerkük’te durumun normale dönmesi için çabalarını yoğunlaştırmasını istedi. Kerîm, Bağdat’ta Kerkük meselesini görüşen komitedeki bazı isimlerin Kerkük’teki durumdan sorumlu olduğunu söyledi.

Kerkük’ün meşru Valisi Necmedîn Kerîm, dün yemin ederek göreve başlayan 9’uncu kabine ve Başbakan Mesrur Barzani’yi kutladı. Kerîm 140’ıncı maddeye ilişkin “Kürdistan Bölgesi Dışında Kalan Bölgeleri’ndeki sorunlar çok önemli, yeni Başbakan’ın da dediği gibi bu konuda acil adımlar atılmalı. Şuana kadar sorunların çözümü için yasal hiçbir adım atılmadı” ifadelerini kullandı.

Necmedîn Kerîm Kerkük’te bir an önce herşeyin normale dönmesini ve güvenlik güçlerinin kentten çıkması gerektiğini söyleyerek, bu konuda Bağdat ile ilişkilerin derinleştirilmesi gerektiğini dile getirdi. Kerîm, Bağdat ile ilişkileri sağlayan heyetin içindeki bazı isimlerin Kerkük’teki sorunlardan sorumlu olduğunu belirterek bu heyetin gözden geçirilmesini istedi.