Kerkük’te İHA düşürüldü!

Kerkük vilayetinin güneyinde bir insansız hava aracının (İHA) düştüğü belirtildi.

Kerkük’te İHA düşürüldü!

Kerkük Polis Sözcüsü Amir Nuri, Rûdaw’a yaptığı açıklamada, İHA’nın Xurmatu sınırlarında vurulduğunu ve Kerkük vilayetinin güneyine düştüğünü belirtti.

Amir Nuri, istihbarat ve ulusal güvenlik teşkilatlarına bağlı ekiplerin olay yerine gelerek incelemelerde bulunduklarını aktardı.

Amir Nuri, sosyal medya platformlarında yer alan İHA’nın ABD’ye ait olduğu ve Xurmatu’da vurularak düşürüldüğü iddialarına ilişkin, “İHA’nın hangi ülkeye ait olduğu henüz belli değil, incelemeler devam ediyor” değerlendirmesinde bulundu.

Birleşik Ortak Görev Gücü (Combined Joint Task Force-CJTF), Kerkük’te düşen İHA’nın kendilerine ait olduğunu duyurdu.

Düşmenin teknik bir arızadan kaynaklandığını belirten Birleşik Ortak Görev Gücü, “Koalisyon’a ait bir İHA, Kerkük’te teknik bir arıza sebebiyle düştü” açıklamasını yaptı.

Açıklamada, IŞİD’e Karşı Uluslararası Koalisyon’a ait İHA’ların Irak güvenlik güçlerine gözetleme ve istihbarat desteği sağlayarak IŞİD’le mucadele kapsamında Irak ordusuna yardımcı oldukları aktarıldı.

Birleşik Ortak Görev Gücü, ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) tarafından IŞİD ile mücadele için kurulan ve çok uluslu askeri güçlerden oluşan bir yapı.