Kerkük İl Meclisi: Irak parlamentosunun kararını uygulamayacağız,

Irak parlamentosunun Kerkük il meclisinin Kürdistan bayrağına ilişkin kararını ret etmesi, il meclisi tarafından da tepkiyle karşılandı.

Kerkük İl Meclisi: Irak parlamentosunun kararını uygulamayacağız,

Kerkük İl Meclisi Başkanı Rebuwar Talabani, Irak parlamentosu tarafından alınan kararın 'siyasi uzlaşı' prensibine aykırı olduğunu, bu nedenle kararı uygulamayacaklarını belirtti.

Kentteki kamu binalarına Irak bayrağının yanında Kürdistan bayrağının da asılmasını öngören meclis kararından sonra, tüm kamu binalarına Kürdistan bayrağının çekildiğini dile getiren Talabani de, konu hakkında açıklamada bulunan diğer Kürt yetkililer gibi, Kürdistan bayrağının artık bu kentte indirilmesinin mümkün olmadığını belirtti.

İl meclisi kararının yasal ve anayasal bir mesele olduğunu ve bunlara uygun olarak, Kentte Kürdistan bayrağının asılması kararının alındığının altını çizen Kerkük İl Meclisi Başkanı Rebuwar Talabani son olarak, Irak Parlamento Başkanı Selim Cuburi'yi sert bir şekilde eleştirdi. Talabani, "Cuburi tarafsızlığını çoktan kaybetmiştir. Buna karşı Kürdistan Bayrağı sonsuza dek Kerkük kentinde dalgalanacaktır” dedi.