Kerkük Valisi: Kürdistan Bağdat'a güvenmemeli!

Kerkük Valisi Necmeddin Kerim, Kürdistan Bölgesi'ne "Bağdat'tan bıktık” diye mesaj verdi.

Kerkük Valisi: Kürdistan Bağdat'a güvenmemeli!

Kerkük Valisi Necmeddin Kerim bugün şehir merkezinde yapımı tamamlanan bir köprünün açılış töreninde konuştu.

Rudaw'da yer alan haberde, Kerim, "Ekonomik krize rağmen Petro-dolar projesinden elde ettiğimiz gelirle, Kerkük'te 14 projenin yapımını tamamladık. Daha önce hazırladığımız 6 projenin yapımını Bağdat'a göndermek istedik ancak daha sonra tekrar üzerine çalışıp 14 projeye çıkardık. Bugün kendi gelirimizle tamamladık” şeklinde konuştu.

Kerkük Valisi Kerim, "Hala Petro-dolar projesinin yaklaşık 980 bin doları Bağdat tarafından Kerkük'e ödenmedi. Yani 3 yıldır Bağdat'tan para almadık” ifadesini kullandı.

Konuşmasının devamında Vali Kerim şunları söyledi:

"Biz Bağdat'tan bıktık, hala çaba gösteriyoruz ancak Bağdat'ın Kerkük'ü göz ardı ettiğini söylemem gerekiyor. Bu mesajım Kürdistan Bölgesi'ndeki arkadaşlarıma gitsin. Çok fazla beklentileri olmasın.”

Kerkük'ün petrol ihracatı hakkında ise Necmeddin Kerim, "Erbil ve Bağdat arasında bu konuda bir mutabakat sağlandı. Kerkük petrolü Kürdistan Bölgesi üzerinden ihraç ediliyor” diye konuştu.

Kerkük Valisi Necmeddin Kerim, petro-dolar projesinin artık Kürdistan Bölgesi ile yürütüldüğünü, ihraç edilen petrole karşılık belirlenen miktarın Kerkük'e verildiğini ve olması gerektiği gibi devam ettiğini kaydetti.