Koalisyon'dan Rojava'daki üslere askeri sevkiyat

ABD liderliğinde IŞİD'e karşı mücadele için kurulan Uluslararası Koalisyon Güçleri'nin Rojava'nın Haseke kentinde bulunan askeri üslerine geniş çaplı bir sevkiyat gerçekleştirdiği bildirildi.

Koalisyon'dan Rojava'daki üslere askeri sevkiyat

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), ABD öncülüğündeki Uluslararası Koalisyon Güçleri'nin Rojava'da bulunan askeri üslerine son 72 saat içerisinde onlarca araçtan oluşan iki ayrı sevkiyat gerçekleştirdiğini duyurdu.

Haberde, Uluslararası Koalisyon Güçleri'nin, yakıt, lojistik ve askeri teçhizat taşıyan 30 kamyonluk bir konvoyun Kürdistan Bölgesi'nden gelerek El Velid sınır geçidi üzerinden Suriye topraklarından Rojava'ya girdiği kaydedildi.

Mühürlü kutular, petrol tankları, elektrik jeneratörleri, lojistik ve askeri teçhizat taşıyan 30 kamyondan oluşan konvoyun Uluslararası Koalisyon'un Tel Baidar ve kuzey Haseke kırsalındaki Kasrik üslerine doğru yola çıktığı belirtildi.

Habere göre bu, Uluslararası Koalisyon'un Eylül ayında Haseke'nin kuzeydoğusundaki bölgelere aktardığı ikinci konvoyu.
 
Gözlemevi'nin aktardığı bilgilere göre Uluslararası Koalisyon, 2 Eylül'de de El Velid sınır kapısı üzerinden Rojava'daki DSG bölgelerine 20 kamyondan oluşan bir askeri askeri sevkiyat gerçekleştirdi. Koalisyon'un lojistik ve askeri malzemeler, çimento blokları ve mühürlü kutular taşıyan konvoyu, Haseke kırsalında buluna Şeddadi ilçesindeki üslerine ulaştırdığı belirtildi.