Kobani Üniversitesi'nin yeni binası tamamlandı

Rojava Özerk Yönetimi’nin Kobani kentinde yapımına 2018’de başlanan Kobani Üniversitesi'nin yeni binasının inşaatının tamamlandığı kaydedildi.

Kobani Üniversitesi'nin yeni binası tamamlandı

2018’de yapımına başlanan Kobani Üniversitesi’nin (Zanîngeha Kobaniyê) yeni binasının inşaatına bir süre sonra ara verildi.

Geçtiğimiz sene ise Özerk Yönetim, üniversitenin yeni binası için yeni bir proje düzenleyerek inşaatını tamamlamaya karar verdi.

Üniversite binasının yer aldığı 7 bin metrekarelik alanda altyapı çalışmaları sona ererken ilerleyen dönemde üniversite öğrencileri için yurtlar da yapılacak.

Kobani Üniversitesi'nin logosu (Kaynak: Kobani University Facebook)

Projenin yöneticisi Nezmi Muhammed, üniversitenin yeni binasına dair ANHA’ya verdiği bilgilendirmede, Özerk Yönetim'in 2018’de inşaat için 1 milyon dolar, ihtiyaçların tamamlanması için ise 700 bin dolar bütçe ayırdığını ve projeye başlandığını söyledi.

Muhammed, konuya dair yaptığı açıklamada “Yeni binada her biri 35-40 öğrenci kapasiteli 30'a yakın sınıf var ve çok sayıda ofis bulunuyor. Yeni bina 3 bölümden oluşuyor ve 400 öğrenci kapasiteli, kütüphane ve çalışma salonu bulunuyor” ifadelerini kullandı.

Kobani Üniversitesi'nde Edebiyat Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Doğa Bilimleri Fakültesi, Doğa Bilimleri Yüksekokulu, Eğitim Bilimleri Yüksekokulu, Tıp Fakültesi, Teknoloji Fakültesi, Matematik Fakültesi, Diller Fakültesi, Yönetim ve Hukuk Bilimleri Fakültesi, Yüksek Eğitim Bilimleri ve Çalışmaları Fakültesi Yüksek Sosyal Bilimsel Araştırma Fakültesi bulunuyor.