Komala Peşmergelerinden bombalama ve bağımsızlık açıklaması

Komala Peşmergelerinden bombalama ve bağımsızlık açıklaması

Doğu Kürdistan’ın Kürdistan Emekçi ve Devrimci Topluluk Partisi (Komele) İran’ın Güney Kürdistan sınırlarını bombalamasını şiddetle kınayan bir açıklama yaptı. 

Komele açıklamasında İran’ın şiddetle kınayarak, saldırının kabul edilemez olduğu belirtti. İran’ın, bölgede Doğu Kürdistanlı Peşmergelerin bulunduğu bahanesiyle bombardıman yaptığını belirten Komele açıklamasının devamında, hiçbir Peşmerge’nin yaralanmadığı ve yaylada bulunan sivil bir kadının yaralandığını kaydedildi.

Komele açıklamasında, sözkonusu saldırının Güney Kürdistan halkının bağımsızlık referandumu sürecine denk getirilmesinin dikkat çekici olduğu ifade edilerek, ‘‘İran iyi bilmelidirki ne Doğu Kürdistan’daki devrimci çalışmalarınmızı durduruz ne de Güney Kürdistan halkı bağımsızlık davasından vaz geçer’’ denildi. 

Bu sabah saatlerinde İran ordusu,  Güney Kürdistan’ın Çoman ilçesi kırsalını yoğun bir şekilde bombaladı. Bombalamadan etkilenen yaylacılık yapan sivil halk, yerlerini terk etmek zorunda kaldı. Bir kişinin yaralandığı bombardımanda maddi ziyanın meydana geldiği bildiriliyor.