Kürdistan Parlamentosu’ndan PKK saldırılarına tepki

Kürdistan Parlamentosu’ndan PKK’nin Duhok’un Amedi ilçesine bağlı Çemanke ilçesinde Peşmerge güçlerine yönelik saldırısıyla ilgili açıklamalar geldi.

Kürdistan Parlamentosu’ndan PKK saldırılarına tepki

Kürdistan Parlamentosu Başkan Yardımcısı Hemin Hewrami yaptığı açıklamada, PKK’nin saldırılarını kınayarak, PKK’nin Kürdistan Bölgesi topraklarındaki daimi saldırılarına son vermesi çağrısında bulundu.

Hewrami, PKK’nin Kürdistan Bölgesi’nin statüsü ve halkına sorun teşkil etmekten vazgeçmesini isteyerek, PKK’nin Peşmerge’ye yönelik saldırısının Kürtlerin birliğini bozmaya yönelik sürekli yaptığı eylemlerin bir parçası olduğunu ifade etti.

Hewrami, PKK’nin sorunlarını Kürdistan Bölgesi’ne taşımamasını istedi.

Öte yandan Kürdistan Parlamentosu Sekreteri Muna Kahveci ise, PKK’nin artık Kürdistan Bölgesi Hükümeti ve halkı için sorun olmaması gerektiğini söyledi.

Kahveci yaptığı açıklamada, PKK’nin Peşmerge’ye yönelik saldırısını kınayarak, Peşmerge’ye yönelik her saldırının Kürdistan Bölgesi’nin tümüne ve halkına saldırı anlamına geldiğini belirtti.

Kürdistan Bölgesi’nin kriz sürecinden geçtiği süreçte, halkın yüksek çıkarları ve sorumlulukla hareket edilmesini beklediklerini kaydeden Kahveci, PKK’nin Kürdistan Bölgesi’ndeki barış ortamı ve siyasi taraflar arasındaki uyuma engel olmaması gerektiğini ifade etti.

PKK’liler, Duhok’un Amedi ilçesine bağlı Çemanke nahiyesinde 1 Peşmerge’yi şehit etmiş, 3 Peşmerge’yi de yaralamıştı.

Akşam saatlerinde ise aynı nahiyede 2 polis PKK saldırısı sonucu yaralanmıştı.