Yunanistan Almanya'dan Türkiye'ye silah ambargosu uygulamasını istedi

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias bir takım resmi ziyaretler için gittiği Almanya'da Türkiye'ye yönelik silah ambargosu uygulanmasını istedi.

Yunanistan Almanya'dan Türkiye'ye silah ambargosu uygulamasını istedi

Mevkidaşı Heiko Maas'in koronavirüs karantinasında olmasından dolayı görüşemese de Dendias Cumhurbaşkanı  Frank-Walter Steinmeier, Alman Parlamentosu Başkanı Wolfgang Schäuble ile görüştü.

Dendias görüşmelerinde Almanya'nın Türkiye'den aldığı sipariş üzerine ürettiği ve yakında teslim etmesi beklenen Type 214 denizaltılarını vermemesini istedi. Yunan bakan bu denizaltıların Doğu Akdeniz'deki dengeleri değiştireceğini belirtti.

Denias bölgede sadece Yunanistan ve Kıbrıs'ın değil diğer Avrupa ülkelerinin de tehdit altında olduğunu kaydetti. 

Türkiye'nin ayrıca Libya, Suriye, Irak, Kafkaslar ve Akdeniz'deki dış politika manevralarına da dikkat çeken Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, "Görüşme masasına gelmeyen, aramızdaki sorunu uluslararası mahkemelerde çözmeyen ülke Türkiye" dedi.

Gelecek ay yapılacak olan Avrupa Birliği zirvesinde Türkiye'ye karşı bir yaptırım çıkması gerektiğini de belirten Dendias, Ankara'nın Suriye'den Libya'ya ve Kafkaslara cihatçı taşıdığını da söyledi.

Haberin kaynağına buradan ulaşabilirsiniz