Kürdistan Bölgesi Başkanlığı’ndan PKK’ye çağrı!

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı, Gare’de PKK’lilerin Peşmergeye saldırısını “tehlikeli” şeklinde değerlendirerek, örgütü Kürdistan Bölgesi’nin anayasal statüsüne hükümetine ve resmi kurumlarına saygı duymaya çağırdı.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı’ndan PKK’ye çağrı!

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı, PKK’nin Duhok’un Amedi ilçesine bağlı Çemanke nahiyesinde Peşmerge güçlerine yönelik saldırısıyla ilgili açıklama yayımladı.

“PKK’nin Kürdistan Bölgesi topraklarının derinliklerinde bulunan Çemankê’de gerçekleştirdiği saldırı tehlikelidir ve şiddetle kınıyoruz” denilen açıklamada, “Bu saldırının hiçbir gerekçesi yoktur, Kürdistan topraklarına, halkın huzur ve refahına karşı yapılmıştır” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

“Her zaman şunu tekrar ediyoruz; PKK, Kürdistan Bölgesi’nin anayasal statüsüne, hükümetine ve resmi kurumlarına saygı duymalı, savaş ve kaosu Kürdistan’dan uzak tutmalı.

Şehit düşen Peşmerge Hêrîş Cewher Mihemed’in ailesi ve yakınlarına başsağlığı diliyor, yaralı peşmergelere acil şifa diliyoruz. Tüm sorunların diyalogla çözülmesini ve bu durumun daha da ileri gitmmesini istiyoruz.”

PKK’liler, Duhok’un Amedi ilçesine bağlı Çemanke nahiyesinde 1 Peşmerge’yi şehit etmiş, 2 Peşmerge’yi de yaralamıştı.