Bernard-Henri Lévy: ABD ve Fransa'nın Kürdistan'ın bağımsızlığını desteklememeleri büyük bir hata!

Bernard-Henri Lévy: ABD ve Fransa'nın Kürdistan'ın bağımsızlığını desteklememeleri büyük bir hata!

Fransız Filozof Bernard-Henry Levy, ABD ile Fransa'nın "bölgede ikinci demokrat ülkesi olacak olan Kürdistan'ın karşısında Irak, İran ve Türkiye'nin yanında durmaları çok üzücü, ayıp ve de büyük bir hatadır." dedi.

GPS televizyon kanalında Fareed Zakaria'nın konuğu olan Bernard-Henry Levy, ABD ve Fransa'nın doğal müttefiki olan Kürdistan'ın bağımsızlığını desteklemeyerek, başarısız ve bir devlet bile olamayan Irak'ın yanında durmalarının büyük bir hesap hatası ve de ayıp olduğunun altını çizdi.

Kürdistan'ın bugünkü durumunun kendisine 1948 yılındaki İsrail'in durumunu hatırlattığını dile getiren Levy, İsrail'in o tarihte 7 milyonluk nüfusuyla 160 milyonluk nüfusa sahip düşman devletlerle kuşatılmış olduğunu hatırlattı. Kürdistan'ın da bugün Irak, Suriye, Türkiye ve İran gibi anti-demokratik devletlerce kuşatılmış olduğunu dile getirdi. 

Levy, gözleme fırsatı bulduğu ve dünya standartlarına göre olumlu geçen ve ezici çoğunluğun bağımsızlıktan yana oy verdiği bir referandumun başarıyla gerçekleştiğini de değindi.