Konya'da Kürtlere ikinci kez ırkçı saldırı: 1 kişi yaşamını yitirdi

Konya'nın Çumra ilçesinde bir grubun saldırısına uğrayan Hekim Dal (35) adlı Diyarbakırlı çoban hayatını kaybetti. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Konya'da Kürtlere ikinci kez ırkçı saldırı:  1 kişi yaşamını yitirdi

Edindiği bilgiye göre, Çumra ilçesinde dün gece saat 03.00 sıralarında koyun otlatan Hekim Dal ve ailesi, başka bir grubun saldırısına uğradı.

Silahların kullanıldığı saldırıda, Diyarbakır nüfusuna kayırlı Hekim Dal, vücuduna isabet eden iki kurşunla yaşamını yitirdi.

Saldırı koyun otlatma meselesi yüzünden gerçekleşmiş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Konya İl Başkanı Erol Şan, Hekim Dal ve ailesinin çobanlık için bir süredir Çumra’da yaşadığını belirterek, “Bir süre önce koyun otlatma meselesi nedeniyle başka bir grupla aralarında bir anlaşmazlık yaşanmıştı. Dün gece 03:00 sırlarında 20-25 kişilik bir grup Hekim Dal ve ailesine saldırıyor. Saldırıda Hekim Dal hayatını kaybediyor” dedi.

Erol Şan, olayın ardından bölgeye giden jandarmanın olayla ilgili soruşturma başlattığını söyledi.

Hekim Dal’ın cenazesinin Konya’da şehir hastanesine kaldırıldığını, ailesinin otopsi sonuçlarını beklediğini, daha sonra Diyarbakır’a götürüleceğini aktardı.

Konya Barosu’ndan avukat Abdurrahman Karaduman da konuyu takip ettiklerini belirterek, “bildiğimiz kadarıyla olay koyun otlatma meselesi yüzünden yaşanmış” dedi.