Koyun otlatan çocuğun korucu tarafından darp edildiği iddiası

Ağrı’nın Diyadin ilçesinde 13 yaşındaki bir çocuğun korucu tarafından darp edildiği iddia edildi.

Koyun otlatan çocuğun korucu tarafından darp edildiği iddiası
İddiaya göre, Diyadin ilçesinde bağlı Yukarı Akpazar (Akbazara Jorê) köyünde koyunlarını otlatan Ozan Taştan (13), S.K. isimli köy korucusunun saldırısına uğradı.
 
Taştan, S.K.’nin kaybolan kuzusunu aradığını ve kendisine sorduğunu, verdiği yanıt nedeniyle kendisini ve iki kardeşini dövdüğünü söyledi.
 
Rudaw'ın Ağrı yerel Hürses’ten aktardığı habere göre, Taştan, “S.K. yanıma gelerek kuzusunun kaybolduğunu, otlattığım sürünün içinde olup olmadığını sordu. Ben de kuzunun sürünün içinde olmadığını söyledim. Beni şikâyet edeceğini söyledi. Ben de kuzunun yanımda olmadığını, şikâyet edebileceğini söyledim. Verdiğim cevaplardan dolayı beni darp etmeye başladı. Daha sonra yanıma gelen iki kardeşimi de dövdü. Bize siz çöktürüp özür dilettirdi. Kafama vurup evimize gitti. Daha sonra silah sesleri geldi, tepenin arkasında olduğu için kimin ateş ettiğini görmedim” dedi.
 
Darp edilen Taştan’ın kaldırıldığı hastanedeki tedavi altına alındı. Taştan’ın iki kolunun da alçıya alındığı belirtildi.
 
Olayın ardından savcılığın soruşturma başlattığı S.K.’nin ise sevk edildiği mahkemede adli kontrol şartı ile serbest bırakıldığı öğrenildi.