Kubad Talabani: Kürdistan Bölgesi’nin güvenliği kırmızı çizgimizdir

Kürdistan Bölgesi Başbakan Yardımcısı Kubad Talabani, Erbil’e yönelik saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, “Bölge’nin istikrarının tehlikeye atılması kabul edilemez” olduğunu söyledi.

Kubad Talabani: Kürdistan Bölgesi’nin güvenliği kırmızı çizgimizdir

Başbakan Yardımcısı Kubad Talabani, dün akşam Erbil’e yapılan füze saldırısıyla ilgili açıklama yaptı.

Kubad Talabani açıklamasında, “Maalesef dün akşam başkent Erbil’e yönelik yapılan saldırılarda ölen ve yaralananlar oldu” dedi. 

“Bölge’nin istikrarının tehlikeye atılması kabul edilemez” olduğunu ifade eden Talabani, Kürdistan Bölgesi'nin güvenlik ve istikrarının korunmasının kendileri için kırmızı çizgi olduğunu ve bunu tehlikeye atmanın kabul edilemeyeceğini söyledi.

Talabani sözlerine şöyle devam etti:

"Bu saldırı bir bütün taraflar için bir alarm zilidir. Böylesi tehlikeler karşısında hepimiz birlik olmalıyız. Böyle olaylar aynı zamanda Irak merkezi hükümet ile Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin bölgedeki güvenlik boşluğunu kapatması için birlikte çalışmaları gerektiğini de gösteriyor.” 

Talabani son olarak açıklamasında, uluslararası toplumu ve Koalisyon ülkelerini bu tehditleri ciddiye almaya, terörü ortadan kaldırmaya ve faillerin cezalandırılması için yardım çağrısında bulundu.