Kürdistan Anti Terör Erbil'deki Koalisyon üssüne İHA'lı saldırı gerçekleştiğini duyurdu

Kürdistan Anti Terör Birimi, Erbil’deki Uluslararası Kaolisyon üslerine iki ayrı zaman diliminde bomba yüklü 3 insansız hava araçları ile saldırı gerçekleştirildiğini duyurdu.

Kürdistan Anti Terör Erbil'deki Koalisyon üssüne İHA'lı saldırı gerçekleştiğini duyurdu

Kürdistan Anti Terör Birimi’nin resmi sayfasında yer alan açıklamaya göre, sabahın erken saatlerinde Erbil Uluslararası Havalimanı yakınındaki  IŞİD’e karşı Uluslararası Koalisyon üssünün bulunduğu bölgeye iki ayrı zamanda saldırı gerçekleştirildi.

Açıklamada 2 bomba yüklü insansız hava aracının (İHA) füzesavar savunma sistemiyle havadayken vurularak imha edildiği kaydedildi. Açıklamanın devamında, "Aynı bölgeye yapılan başka bir saldırıda patlamamış bir insansız hava aracı düştü" denildi.

Saldırının ardından Erbil Uluslararası Havalimanı uçuşlara geçici olarak kapatıldı ve Erbil-Kahire seferi ertelenirken Doha-Erbil uçak seferinin de iptal edildiği açıklandı.

Erbil Uluslararası Havalimanı Müdürlüğünden yapılan açıklamada, daha sonra uçuşların normale döndüğü ve iptal edilen seferlerin gerçekleşeceği ifade edildi.

7 Ekim’de Hamas’ın İsrail’e saldırısı ardından İsrail’in başlattığı karşı saldırıların ardından Irak ve Suriye'deki ABD üsleri yoğun bir şekilde saldırıya uğruyor. Erbil'deki uluslararası havalimanı yakınındaki koalisyon üssüne de çok sayıda saldırı girişimi oldu. Saldırılara karşı füzesavar sistemler devreye giriyor.

Erbil’deki Uluslararası Koalisyon Güçlerine düzenlenen saldırının sorumluluğunu henüz hiçbir grup üstlenmedi.

Pentagon'a göre, 17 Ekim'den bu yana Irak ve Suriye'de ABD ve koalisyon güçlerine yönelik 20'si Irak'ta, 18'i Suriye'de olmak üzere toplam 38 ayrı saldırı düzenlendi. Saldırılarda bir sivil personel hayatını kaybetti, 45 asker ise hafif şekilde yaralandı.