Kürdistan Bağımsızlık referandumuna Birleşmiş Milletler (BM) gözlemci olarak katılacak

Kürdistan Sosyalist Demokrat Partisi (KSDP) Sekreteri Muhammed Hacı Mahmut yaptığı açıklamada, Birleşmiş Milletler'in (BM) Kürdistan Bağımsızlık Referandumu'nda gözetmenlik yapmayı kabul ettiğini açıkladı.

Kürdistan Bağımsızlık referandumuna Birleşmiş Milletler (BM) gözlemci olarak katılacak

Bağımsızlık referandumun bu sene yapılacağı ancak tarihin netleştirilmediği belirtildi.

Sosyalist parti lideri Muhammed Hacı Mahmud konuya ilişkin açıklamasında "Son Avrupa ziyaretimizde, Barzani Kürdistan halkının mesajını dünya ülkelerine ulaştırdı. Onlar 'Kendi kaderimiz hakkında karar vermek istiyoruz' diyerek onları haberdar etti. Görüştüğümüz bütün ülke temsilcileri desteğini açıkladı. Bu sene referandum yapılacak ve büyük bir destek ile sonuçlanacak" dedi.

Barzani'nin diplomatik çalışmalarını güçlendireceğini söyleyen Sosyalist Muhammed Hacı Mahmud "Birleşmiş Milletler Kürdistan bağımsızlık referandumunda gözlemcilik yapmayı kabul etti, bu da sevindirici bir gelişme" dedi.


Hacı Mahmud açıklamasında "BM, ABD ve Koalisyon Güçleri bağımsızlık referandumunu destekliyor" ifadesini kullandı.

Mesut Barzani dün Kürdistan'ı ziyaret eden BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile yaptığı görüşmede 'Kürdistan bağımsızlık referandumunun kısa sürede gerçekleşeceğini' söyledi.

Dün, KDP Politbüro Üyesi Hoşyar Zebari, Kürdistan Bölgesi'nin bu yıl içerisinde bağımsızlık referandumunu gerçekleştireceğini, KDP Politbüro Danışmanı Arif Ruşdi ise referandumun Birleşmiş Milletlerin (BM) gözetiminde gerçekleşeceğini belirtmişti.