Öcalan'dan Bağımsız Kürdistan'a destek

Öcalan'dan Bağımsız Kürdistan'a destek

Abdullah Öcalan kardeşi Mehmet Öcalan Kürdistan Bölgesi’nin bağımsızlık referandumunu  desteklediğini açıkladı. Mehmet Öcalan tüm Kürtlerin sandıkta ‘evet’ oyu kullanması çağrısında bulundu.
Öcalan: Bağımsızlık için evet oyu kullanılmalı
Kürdistan Bölgesi’nin bağımsızlık referandumunu desteklediğini belirten Mehmet Öcalan,  ‘‘Ben Kürdistan’ın bağımsızlığını destekliyorum. Sandığa giden Kürtler ‘evet’ oyu kullanmalı. 50 milyon nüfusu olan Kürtlerin de artık dünyada bir yeri olmalı. Kürdistan dünya haritasında yerini almalıdır’’ şeklinde konuştu.
Yönetimin hataları var ancak Referandum kararı doğru
Bağımsızlığa karşı olanları da eleştiren Öcalan sözlerini şöyle sürdürdü: ‘‘Kürdistan’ın bağımsızlığı önünde kimse engel olmamalı.   Güney Kürdistan yönetiminin hataları  da olabilir. O ayrı bir konu. Farklı düşünceler de olabilir. Ama artık Kürtlerin kendi içinde birlik olması şart. Bu karar doğru ve yerinde bir karar, ben şahsen destekliyorum.’’
Öcalan: %93 Evet çıkar
Kürdistan Bölgesi’nin referandum sürecinin zamanlaması konusundaki görüşlere ilişkin ise Mehmet Öcalan ‘‘Kürdistan’ın bir yeri olmalı bu konuda hatta geç kalınmıştır. Ben referandumda %93 oranında ‘evet’ çıkacağını tahmin ediyorum’’ ifadelerini kullandı.
Mehmet Öcalan, Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani’nin referandum konusundaki diplomatik çabalarını takdir ettiğini ve Ortadoğu'da Kürtlersiz hiçbir sorunun çözülemeyeceğini söyledi.